McLaren pilotu Carlos Sainz, Formula 1 yayınlarında orta grup takımlarının ve pilotlarının ekrana cok fazla gelmemesini eleştirdi ve pilotların buna karşı harekete gececeklerini soyledi. Sainz, Singapur GP'nin son turunda orta bolumde yer alan on birincilik mucadelesinin icerisinde yer alıyordu. Bu mucadele canlı yayına hic yansımadı cunku o esnada reji, once 3. sıradaki Max Verstappen'in 4. sıradaki Lewis Hamilton'a karşı savunmasına, ardından Sebastian Vettel'in galibiyetine odaklanmıştı. Yarıştan sonra Formula 1'in resmi sosyal medya hesabında o anları gosteren video yayınlanmıştı. "Bu anlar neden canlı olarak yayınlanmadı?" şeklinde paylaşılan videoyu Sainz, "Cunku icerisinde ben varım." diyerek paylaştı. Rusya GP hafta sonunda o yorumu değerlendiren Sainz, "Hayal kırıklığı yaşıyorum ancak buyuk olcude takımım bundan hayal kırıklığı yaşıyor." "Sponsorluk anlaşmaları acısından, canlı televizyon yayınında olmamak iyi bir şey değil." "Bircok orta grup pilotu bu konuyla alakalı şikayette bulundu. Sadece ben değil." "Orta grup pilotlarıyla bir araya geldiğimizde, cok sayıda mucadeleyi kacırdıklarını goruyoruz." "Bu cok eleştirdiğim ancak aynı zamanda tum orta sıra pilotlarının eleştirdiği bir konu cunku taraftarların orta gruptaki bircok mucadeleyi on bolumde olmadığı icin kacırdıklarını duşunuyoruz." dedi. Eleştirilen noktalardan birisi de yarış icerisinde gercekleşen olayların, tribunlerdeki seyircileri gosterirken ya da tekrarları gosterirken kacırılıyor olması. Sainz, Grand Prix Suruculer Birliği'nin bu konuyla alakalı harekete gececeğini ancak F1'in şu an icin 2021 kurallarını belirleme sorununun oncelik kazandığını soyledi. Sainz, "Acıkcası GPDA şu anda tahmin edeceğiniz uzere buyuk olaylarla, 2021 kuralları gibi şeylerle ilgileniyor ancak bu konuda toplantılarda gundeme geliyor." "Gelecekte muhtemelen bu konuyla alakalı harekete gececeğiz. Ancak son aylarda GPDA gercekten kurallarla alakalı cok yoğundu. Şu anda 2021 kuralları mevzusu olmasaydı, GPDA bununla ilgileniyor olurdu." dedi. McLaren'ın Sainz'a benzer endişelere sahip olup olmadığı sorulduğunda takım patronu Andreas Seidl, "Evet, bunu farklı calışma gruplarında tartıştık. Bana gore bu daha sıkı calışma icin bir motivasyon kaynağı." "Daha onde olabilirsek, daha fazla canlı yayın ekran suresine sahip olabiliriz." dedi. İnternet Haber