Max Verstappen, duzluklerde ustun performansına rağmen Ferrari'nin yasallığı hakkında konuşmak istemiyor. Ferrari bu yıl duzluklerde ciddi bir hız avantajına sahip ve Mercedes pilotu Lewis Hamilton hız farkını "jet modu" olarak yorumlarken, Max Verstappen konu hakkında konuşmayı reddediyor. "Cuma gunu ile karşılaştırıldığında tek fark ruzgarın ucuncu sektorde gozle gorulur şekilde daha kuvvetli olmasıydı. Bu gibi şartlarda daha iyi calışmak zordu." "Buna ek olarak, duzluklerde Ferrari'ye gore cok daha yavaştık ve eğer Cuma gunu ile bugunu kıyaslarsak, sıralama turlarında duzluklerde bir saniye kaybettik. Bunu goz onunde bulundurursak sıralamalarda Ferrari ile rekabet etmek mumkun değildi." "Cunku duzluklerde onlarla kıyaslandığı net şekilde bir saniye kaybediyoruz." Ferrari'nin guc unitesinin yasal olup olmadığı sorusuna Verstappen, "Bu konuyu tartışmayacağım. Ferrari'nin yasal olmasını sağlamak FIA’nın gorevi. yanıtını verdi. Verstappen tıpkı Pierre Gasly'e yaptığı gibi Alex Albon'a da ustunluk kurmuş durumda. Hollandalı surucu her zaman aracta en iyisini yapmaya calıştığını soyledi. "Mumkun olan her şeyi aractan cıkarmaya calışıyorum. Burada durum kolay değil, ama yine de Mercedes ve Ferrari'ye mumkun olduğunca yaklaşmak icin elimden geleni yapıyorum. Bazı pistlerde daha iyi gorunuyoruz, diğerlerinde daha kotu, ama genel olarak yeterli hızımız yok. Buna rağmen Mercedes pilotlarından birisinin onune gecmeyi başardım. "Son bolumde iyi bir tur attım. Sıralama turlarını limitlerde olduğunu bilerek tamamlamak cok iyi. "Dediğim gibi, bizim icin mumkun olan en maksimum sonuc beşincilik. İlk tur başarılı gecerse, griddeki durum değişirse veya bir noktada bir guvenlik aracı ortaya cıkarsa daha fazlası mumkun olabilir. Herhangi bir olay olmadan muhtemelen en fazla beşinci olabilirim." "Sıralamalarda rakiplerimize kıyasla yavaş kaldık ve yarışta oldukca iyi gorunuyorlar. Onlarla ciddi şekilde yarışacağımızı sanmıyorum. Yine de Singapur'dan daha iyi durumdayız." İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: "Ferrari'nin motorunun yasallığı hakkında konuşmak bana değil, FIA'ya duş