Mercedes pilotu Valtteri Bottas, yarışlarda daha guclu olmak istiyorlarsa sıralama performanslarını iyileştirmeleri gerektiğini soyledi. Yarışa 4. sıradan başlayan Bottas, startın ardından McLaren pilotu Carlos Sainz'a gecilse de sonradan yerini geri almayı başardı ancak yine de on grubun performansına ayak uyduramadı. Buna rağmen Bottas, pit stoplarda sanal guvenlik aracı esnasındaki pit ile farkı kapattı ve Charles Leclerc'in ikinci pit stopuyla 2. sıraya yukselmiş oldu. Bottas, guvenlik aracından sonra Leclerc'in baskısına iyi bir şekilde cevap vererek yerini korudu ve yarış galibi takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın arkasında 2. olarak takımının duble yapmasını sağladı. Bottas, "Dorduncu sıradan başlamamızın ardından ikinci olmak, sadece benim icin değil ozellikle de takım icin fena bir sonuc olmadı." "Ben kazanamadım ancak yine de iyi hissettirdi. İyi bir yarış gecirdim. İkinci stint gercekten iyiydi." "Yarış performansımızın iyi olacağını biliyorduk ve bunu yapabileceğimize inanıyorduk. Yarış performansımız iyi ancak artık sıralamalarda oyunumuzu yukseltmemiz lazım." dedi. internethaber