Max Verstappen, Red Bull'un Rusya'da yeterince hızlı olmadığını kabul etti. Max Verstappen, grid cezasının ardından yarışa dokuzuncu sıradan başladı ve Mercedes pilotlarıyla Charles Leclerc'in gerisinde dorduncu oldu. Genc surucu, daha fazlasını yapabilecek hıza sahip olmadığını kabul etti. "Hızımız ondekilere kıyasla biraz daha duşuktu. Ayrıca yarış sonunda daha sert lastikte olmamın herhangi bir faydası olmadı." "Onlardan ne kadar yavaş kaldığımızı soylemek zor, ama bugun cok yavaştık. Sadece dolandım. Daha sert lastikteydim ve tempom daha duşuktu, bu yuzden fazla şey yapamazdım." "Maksimum sonucu yakaladık ancak daha fazlası icin calışmaya devam ediyoruz. Tabii ki, hepimiz podyuma cıkmak ve zafer icin savaşmak istiyoruz. Bunun icin neyi daha iyi yapılabileceğimizi analiz etmeliyiz." "Umarım kalan yarışlarda podyum icin savaşırız, ama şu anda rakiplerimiz cok hızlı. Bunu başarmak icin calışmamız gerekiyor." "En hızlı turu atmak icin de cabalamadık cunku Mercedes ve Ferrari en hızlı tur icin buyuk bir hız avantajına sahipti. Bunu yapmak mantıklı değildi." "Ayrıca hepsi kullanılmış lastiklerdi. Bu yuzden pozisyonumuzda kalmayı sectik. Aracta hicbir sorun yoktu. Sadece hızlı değildik." Verstappen, cuma gunku yarış temposunu neden bugune yansıtamadıkları sorusuna, "Rakiplerimiz bizden daha fazla motor gucu kullandılar. Belki de cuma gunu araclarının dengesinden memnun değillerdi ve biz hemen doğru dengeyi yakaladık. Ancak bu pist bize uymuyor. Cuma gunu iyi bir iş cıkardık ve hemen doğru ayarları bulduk. Belki de diğerlerinin bulması zaman aldı." Japonya'da ne beklediği sorusuna, "Japonya Grand Prix'sini her zaman sabırsızlıkla bekliyorum, ancak mucize beklemiyorum." yanıtını verdi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: "Yeterince hızlı değildik"