Sebastian Vettel, Charles Leclerc'e yol vermesi yonundeki emri reddetmesine rağmen Rusya GP oncesinde yapılan anlaşmaya sadık kaldığını soyledi. Yarışa ucuncu sıradan başlayan Vettel, başlangıcta Charles Leclerc'in hava koridoruna girdi ve ikinci virajda Monakolu pilotu rahat şekilde gecerek liderliğe yukseldi. Yalnızca birkac tur sonra Ferrari pit duvarı ve Leclerc arasında bir dizi konuşma gecti ve Leclerc, Alman pilotun pozisyonunu kendisine vermesini istedi. Vettel yarış icerisinde Leclerc ve Ferrari'nin talebini kabul etmezken, Monakolu pilotun kendisine yaklaşmasını ve bunu yapması halinde yerini vereceğini dile getirdi. Ancak her gecen tur ikili arasındaki fark acıldı ve bir noktada dort saniyeye kadar cıktı. Yarış sonunda acıklama yapan Mattia Binotto da Monakolu pilotun bilerek Vettel'in gecmesine izin verdiğini soyledi. Pit stoptan sonra motor sorunu yaşayarak yarış dışı kalan Vettel, yarış oncesi yapılan anlaşma hakkında konuşmayı reddetti ve şoyle dedi: "Anlaşmaya bağlı kaldığımı duşunuyorum." "Acıkcası bu oldukca uzuntu verici cunku birinci ve ikinci bitirmek icin iyi bir şansımız vardı." "Bu konu hakkında acıklama yapmamanın kendim icin en iyisi olduğunu duşunuyorum. Mattia uygun acıklamayı yaptı ve boyle bırakmak gerekiyor." Binotto, herhangi bir surucunun yarış oncesi yapılan anlaşmayı ihlal etmediğini dile getirdi. Vettel, yarışın sonuna kadar devam etmiş olsaydı Leclerc'in gecmesine izin verip vermeyeceği sorusuna, "Acıkcası ne olduğunu bilmiyorum, Charles'ın ne zaman pit yaptığının farkında bile değildim cunku doğru kendi yarışınıza odaklanıyorsunuz." "Pit stoptan onceki son turlarda lastiklerle daha fazla zorlanıyordum. Bu yuzden pit stop icin zamanın geldiğini hissettim. Pit stoptan sonra cıktığımda kendimi geride buldum. Sonra bir sorun yaşadık ve yarışı bırakmamız gerekiyordu. Pozisyon değiştirme aşamasına gelemedik, bu yuzden tartışmanın anlamı yok." yanıtını verdi. İnternet Haber