Alvaro Bautista, Dunya Superbike’ın Fransa ayağındaki son yarışta temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu ile karıştığı kazada, rakibinin duşuncesiz davrandığını soyledi. Toprak Razgatlıoğlu, cumartesi gunu hem acılış yarışında hem de Superpole yarışında, 16. sıradan başlamasına rağmen tarihi galibiyetler almıştı. Toprak, pazar gunku son yarışa ise pole pozisyonundan başlamıştı. Ancak ilk turda Adelaide virajında yaptığı hatayla dorduncu sıraya gerilemişti. Kaybettiği sıraları geri kazanmaya calışan temsilcimiz, 13. virajda Bautista’ya atak yapmıştı ancak motosikletinin kontrolunu kaybetmiş ve Bautista ile temas yaşayıp yerde kalmıştı. Bunun sonucunda her iki surucu de yarış dışı kalmıştı. Bununla beraber, Jonathan Rea yarışı kazanarak şampiyonluğunu ilan etmişti. Kaza hakkında konuşan Bautista, “Elbette kaza yapmak istemedi, ancak bence duşuncesiz davrandı, cunku ilk turda bir hata yaptı.” “Bana gore, iki yarış kazandıktan sonra cok gergindi. Sanırım tekrar kazanmak istedi ve yarışı ikinci turda kazanmak istedi.” “Bir grup icindeydik, beni biraz limitte gecmek istedi ve gazı, sanki normal cizgideymiş gibi cok erken actı ve arka tarafı kaybetti.” “Ne yazık ki ona cok yakındım ve ona carptım ve kaza yapmaktan kurtulamadım.” dedi. Bautista, rakibinin niyetinin kendisini yarış dışı bırakmak olmadığına inandığını soyledi, ancak yine de yarışın durumunu duşunmediği konusunda temsilcimizi eleştirdi. Bautista, şampiyonluğunu ilan eden Rea’yı tebrik etti ve sezon başındaki buyuk avantajını kaybetmesine rağmen “iyi hislere” sahip olduğunu soyledi. “Bu şampiyonada iyi hislere sahibim, cunku benim icin buradaki her şey yeni. Elbette şampiyonayı sadece bugun kaybetmedim, cunku şampiyonayı şampiyona boyunca kaybedersiniz.” “Biraz hayal kırıklığına uğramış durumdayım, cunku galibiyet icin savaşabilirdim, motosikletteki hissiyat iyiydi, ozellikle de Magny-Cours’a ilk kez geldiğimde kuru zeminde suruş yapmamıştım, bunu sadece tek yarışta yaptım.” “Isınma turlarında iyi bir adım attık ve ikinci yarışta iyiydim, motosikletteki hislerim gercekten iyiydi. Galibiyet icin savaşabileceğimi duşunmuştum, ancak ne yazık ki yarışlar boyledir.” Magny-Cours ayağından once, Bautista’nın 2020 sezonunda Ducati’den ayrılıp Honda’ya gececeği acıklanmıştı. İnternet Haber