Haas surucusu Romain Grosjean, Rusya Grand Prix’sinin ilk turunda yaşadığı temasla beraber yarış dışı kalmasından sonra, rakiplerinin yarışların ilk turunda daha centilmen olmaları gerektiğini soyledi. Sochi’deki ilk turda Daniel Ricciardo ve Grosjean’ın arasında kalan Antonio Giovinazzi, her iki surucuyle de temas yaşamıştı. Bunun sonucunda Grosjean bariyerlere carpıp yarış dışı kalırken, Ricciardo lastik patlatmış ve daha sonra yarışı bırakmıştı. Giovinazzi ise pit stop yapmak zorunda kaldıktan sonra yarışı tamamlayabilmişti. Grosjean, suruculerin, onlerinde uzun bir yarış olduğunu duşunmeleri gerektiğine inanıyor. Motorsport.com’a konuşan Grosjean, “Temasın cok onlenebilir olduğunu duşunuyorum. Sağ tarafta cokca boşluk bıraktım. O viraja uc kişi girmek imkansızdı. Kimin hatasıydı? Sağdaki ikiliden birini yargılayabilirsiniz.” “Butun hafta sonu boyunca iyi bir arac elde etmek icin cok sıkı şekilde calışıyorsunuz, ancak 53 turluk yarışın 4. virajında cok agresif bir hamleyle bariyerlere gonderiliyorsunuz, yani cok mutlu değilim.” “Bu, yarış olayı olarak goruldu, yarışın ilk turuydu, neden olmasın? Ancak genel olarak son birkac yarışta ilk turların oldukca agresif gectiğini duşunuyorum. Belki de biraz daha centilmen olmalıyız ve onumuzde uzun bir yarış olduğunu duşunmeliyiz.” “Gecen sene Austin’de ilk tur kazası yuzunden ceza almıştım! Umursamıyorum, şu anda yarışlar iyi ve FIA iyi bir iş yapıyor.” “Acıkcası, yarış dışı bırakıldığınızda sinirleniyorsunuz, ozellikle de bizim durumumuzdayken, bir daha ne zaman rekabetci bir araca sahip olacağınızı bilmediğinizde. Bu yuzden bu bizim uzerimizde cokca baskı yaratıyor.” “Kevin iyi bir yarış cıkarttı ve bu hafta sonu iyi olduğumuzu gosterdi. Bu, takım icin iyi. Ancak bu kazayı hazmetmek, iyi olduğunuzu bildiğinizde zor. Kimseyi suclamıyorum, sadece bunun onlenebilir olduğunu ve cok agresif olunduğunu duşunuyorum.” şeklinde konuştu. Giovinazzi ise teması onlemek icin yapacağı hicbir şeyi olmadığını soyledi. Giovinazzi, “Durust olmak gerekirse, bir sandvic icindeki jambon gibiydim. Ortada kaldığımda gazı kesmeye calıştım, ancak cok gecti ve sanırım ne solumdaki ne de sağımdaki surucu, başka birinin daha virajda olduğunu bilmiyordu. Yani yapacak bir şey yoktu.” “Yeni bir on kanat icin pite gelmemiz gerekti, ancak bundan sonra tabana ve suspansiyona biraz daha bakmamız gerekti, cunku oldukca buyuk bir temastı.” dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: “Startlarda daha centilmen olunmalı”