McLaren, 2014'ten sonra ilk kez Formula 1'de bir sezonda 100 puan toplamayı başardı. Bu yıla, son yıllara kıyasla cok daha iyi başlayan ve coğu yarıştan puanla ayrılan McLaren, Rusya'daki cifte puandan sonra toplam puan sayısını 101'e cıkardı. McLaren 2014'te Jenson Button ve Kevin Magnussen'le 181 puan toplarken, 2015'te 27, 2016'da 76, 2017'de 30 ve 2018'de 62 puan toplamıştı. İngiliz ekip 2013'te ise 122 puan almıştı. Takım patronu Andreas Seidl bu başarıdan oturu mutlu olduklarını soyledi. "Bugun yine iki aracla birden puan kazanmayı başardık. Ozellikle de tum rakiplerimizin sanal ve gercek guvenlik aracından avantaj kazandığını duşunduğumuzde cok onemli bir başarı." "Kazandığımız 12 puan, şampiyonadaki dordunculuk savaşında bizim icin cok onemli." "Carlos ve Lando bugun cok iyi bir iş cıkarttılar. İyi başladılar ve yarış boyunca savaştılar. Bugunku sonuca katkıda bulunan iki sağlam pit stop yapmamız da onemliydi." "Cuma gunu zor bir gun gecirdik, fakat fabrikadan gelen destek sayesinde bugunku başarıyı yakaladık." "Ayrıca 2014'ten bu yana ilk kez bir sezonda 100'den fazla puan kazandık. Artık Japonya'daki yarışı sabırsızlıkla bekliyoruz." Carlos Sainz ise altıncılıktan memnun olduğunu soyledi ve takımı ovdu. “Cok iyi bir yarıştı. Harika bir başlangıc yaptım, ikinci virajda Mercedes'le savaştım, bu benim hedeflerimden biriydi. O andan itibaren durumu kontrol altında tuttum, yarış boyunca iyi bir hızım vardı, ancak Red Bull'u arkamda tutmak imkansızdı." "Bizim icin en kolay hafta sonu değildi, ama her şeyi bir araya getirdik ve bitiş cizgisine yeniden 'geri kalanların en iyisi' olarak geldik. Tum takım mukemmel performans sergiledi ve iki aracla birden puan kazandık." İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- McLaren, 2014'ten sonra ilk kez 100 puan aldı