Zak Brown, McLaren Racing'in henuz galibiyetler ve şampiyonluklar icin yarışabilecek durumda olmadığını soyledi. McLaren, 2021 yılında Renault motorunu bırakacak ve Mercedes’e geciş yapacak. İngiliz ekip son galibiyet ve pole pozisyonunu 2012, son podyumunu ise 2014 yılında Mercedes motoruyla aldı. Zak Brown, Woking merkezli ekibin 2021’de yeniden Mercedes motoruna gecmesini değerlendirdi ve motorun zaferler icin tek başına yeterli olmayacağını ekledi. Brown, “Oncelikle Renault'ya teşekkur etmek istiyorum. Cunku bu kesinlikle harika bir partner, 2020'de de bizimle kalacaklar. Şimdiye kadar onemli bir rol oynadılar ancak geleceği sabırsızlıkla bekliyoruz, cunku Mercedes hibrit donemin en iyi guc unitesine sahip." "Motor tarafındaki teknik duzenlemeler pek fazla değişmeyeceği icin, mevcut guc ve dayanıklılık seviyeleri goz onune alındığında bizim icin iyi olacağına inandığımız secimi yaptık.” “Başlangıcta Mercedes ile ortaklık kurma niyetimiz olduğunu soyleyemem, ancak son birkac aydır bu konuyu ciddi şekilde inceliyorduk. Renault ile calışmaya devam edersek beklentilerin ne olabileceğini ve Formula 1'in nasıl gelişeceğini anlamaya calışıyorduk. Haziran ayında başlayan bir surecti ve karar son donemde alındı. Bilirsiniz, padokta uzun sure sır tutamazsınız ve bu yuzden ne olduğunu hemen dunyaya acıklamanın daha iyi olacağını duşunduk." “Her şeyden once geleceğe yonelik aldığımız bu karar, gelecekte Mercedes ile rekabet etme, yarışlar ve şampiyonluklar kazanma isteğimizle bağlantılı." "Şu anda, bizi engelleyen şey motor değil. Henuz bir takım olarak yarışlar kazanmaya hazır değiliz, bu hedefe doğru adım adım ilerlememiz gerekiyor.” “Yapacak cok işimiz var cunku başka bir guc unitesine gecmek yeterli olmayacak. İyi bir şasimiz var, ama şampiyonada onumuzde olan uc buyuk takımın sahip olduğu kadar harika değil.” “Takımın bazı zayıf yonleri var, ancak bu bolgelerdeki eksikliği gidermek icin yeni bir ruzgar tuneli inşa ediyoruz ve Formula ‪1'de‬ zafer kazanmak icin mumkun olan her yone ilerlemeniz gerekiyor. Zaten iyi ilerleme kaydettik, ancak biz bu sureci mumkun olduğunca hızlandırmak istiyoruz.” Mercedes motoruna gecişin maliyeti sorulduğunda, “Konunun ekonomik yonunden asla bahsetmiyoruz, ancak bu kararın ekonomik duşuncelerle alınmadığını soyleyebilirim.” yanıtını verdi. İnternet Haber