Formula 1 yarış direktoru Michael Masi, Daniil Kvyat’ın Rusya Grand Prix’sinde kullanmak istediği ozel kask tasarımını neden reddettiklerini acıkladı. Kvyat, kendi evindeki yarışa farklı bir kask tasarımıyla cıkmak istemiş, ancak bu tasarım FIA tarafından reddedilmişti. Bu durum hakkında konuşan Masi, bu tasarımın, Kvyat’ın bu seneki ucuncu farklı tasarımı olduğu icin bunu reddetmekten başka şansının olmadığını acıkladı. Masi, “Kvyat’a ozellikle izin vermediğimizi duşunmuyorum. Kask tasarımının buyuk olcude benzer olup olmadığı soruldu, cevap ise hayırdı.” “Takım, tasarımın bana gore cok benzer olup olmadığını sordu, ki bu da kurallardaki ifadelerden biri.” dedi. Bircok isim, bu yıl farklı tasarımlar kullanan suruculere dikkat cekerken, Masi bunun gercekleşme sebebinin, diğerlerinin onceden bunu sormaması olduğunu soyledi. Takımların onceden onay alıp almadığı sorulduğunda Masi, “Buna gerek yok. Genelde bunu soranlar, bir şekilde yanıt alıyorlar.” dedi. Max Verstappen, bu sene farklı tasarımlı kasklar kullanan isimlerden biri. Ancak Masi, değişik tasarım kullanma konusunda kendisine onceden haber verilmediğini soyledi. “Hayır, takım bana bir istek gondermedi.” Masi, kask tasarımları konusuna tekrar bakabileceklerini soyledi. Masi ayrıca, farklı kask tasarımlarıyla beraber, aractaki surucunun kim olduğunu anlamak icin iki kere araca bakmak durumunda kaldıklarını soyledi. Henuz hicbir surucu farklı bir kask tasarımı kullandığı icin hakemler tarafından cağrılmadı. Masi, boyle bir kural ihlali icin ne gibi bir yaptırım uygulanacağının kendisine bağlı olmayacağını soyledi. “Cezaları ben uygulamıyorum, bunu hakemlere bırakıyorum. Eğer bir şey gelirse bunu hakemlere bırakmayı tercih ediyorum.” İnternet Haber