Helmut Marko 2020 icin guclu bir ikinci pilota ihtiyac duyduklarını soylerken, Daniil Kvyat’ın performansından ovguyle bahsetti. Red Bull’un danışmanı Helmut Marko, gelecek yıl ikinci koltuk icin Alex Albon ve Pierre Gasly arasından secim yapacaklarını soylemişti. Ancak Marko, Rus haber ajansı Tass'a verdiği demecte 2016 yılında Red Bull Racing takımından gonderilen Kvyat'tan memnun olduğunu soyledi. Marko, “Kvyat iyi bir sezon geciriyor.” “Maalesef teknik acıdan şanslı değildi, ama ondan ne beklediğimizi biliyor. Biz de onun neler yapabileceğini biliyoruz.” “Olgunlaştı ve cok duygusal olmayı bıraktı. Geliştiğine hic şuphe yok.” dedi. Kvyat ise en onemli şeyin F1’e donmesi olduğunu soylerken, 2020’de de Red Bull programında kalacağını soyledi. “En onemli şey Formula ‪1’de‬ kalmam. Bu, bu yılki calışmam icin bir odul oldu. Formula 1 surucusu olmak istiyorum ve ayrıca Toro Rosso'yu seviyorum.” “Red Bull’un sezonumu değerlendirmesinden memnun olurum. Şimdilik soyleyebileceğim tek şey kendimden memnun olduğum.” “Bu yıl cok iyi yarışlar cıkardım ve uzun sure sonra takıma bir podyum getirdim. Artık daha az hata yapıyorum ve kendimi daha iyi kontrol edebiliyorum.” Red Bull Racing, Verstappen ile 2020 pilotlar şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor ancak Marko, yakınlar şampiyonasının da onemli olduğunu soyledi. “Gelecek sezonun gorevlerinden birisi yeniden takımlar şampiyonluğunu kazanmak, bu yuzden guclu bir ikinci surucu istiyoruz.” İnternet Haber