Ferrari, Formula 1'deki motor avantajlarının insanların duşunduğunden daha kucuk olduğunu duşunuyor. F1'de V6 turbo hibrit motorlara gecildiği 2014 yılından bu yana Mercedes'in dominasyonu bulunuyor ve başlangıcta Mercedes, rakiplerinin neredeyse bir saniye onunde yer alıyordu. Ferrari yıllar gectikce aradaki farkı kapattı ve bu yıl en iyi motora sahip durumda. Mercedes de şu anda ilk kez kovalayan konumunda yer alıyor ve sık sık Ferrari'nin avantajı hakkında acıklamalarda bulunuyorlar. Motorsport.com'a konuşan Ferrari takım patronu Mattia Binotto, takımın motor avantajına şaşırıp şaşırmadığı sorusuna, "Soylenenlere kesinlikle katılmıyorum." "Her şeyden once 4 motor tedarikcisinin aynı performansa geldiğini sanmıyorum. HÂl farklılıkların olduğuna inanıyoruz. Muhtemelen daha guclu bir motorumuz var, ama diğerlerinin tamamen aynı seviyede olduğunu sanmıyorum." "Avantajımızın duşunduğunuz kadar buyuk olmadığını soyleyebilirim. Diğerlerine kıyasla daha iyi bir duzluk hızına sahibiz ama bu aynı zamanda araca ve suruklenmeye de bağlı." "Daha ayrıntılı analizlere bakarsak, bence de bir avantajımız var. Ama mesela Mercedes'in gecmişte en iyi motora sahip olduğu zamanki kadar buyuk değil." yanıtını verdi. Ferrari'nin duzluklerdeki guclu performansı, bu yıl secilen duşuk suruklenme konseptiyle desteklenmişti. Ancak bazılarına gore bu sadece 0.2 ya da 0.3 saniyelik bir kazanc getiriyor. Oysa Rusya GP'de Ferrari'nin Mercedes'e kıyasla sahip olduğu duzluk avantajı 0.7 saniyeydi. Mercedes takım patronu Toto Wolff, hibrit donemdeki en zor donemlerinden birisini gecirdiklerini soylemişti. İnternet Haber