Sebastian Vettel, yaşadığı guc unitesi sorununun ardından V6 hibrit motorları eleştirdi. Sebastian Vettel, hibrit motorların kullanıldığı ilk yıldan bu yana bu motorlardan memnun olmadığını soyluyor ve sık sık eleştiri yapıyor. Sochi’de guc unitesi sorunuyla yarışa veda Alman pilot, hayal kırıklığını gizlemedi ve V12 atmosferik motorlara donuş cağrısı yaptı. Alman Speed Week’e konuşan dort kez dunya şampiyonu, acıklamalarının arkasında olduğunu soyledi. “Bu guc uniteleri cok karmaşık. Teknik acıdan kesinlikle cok etkileyiciler, sozum buna değil.” “Ama herkes gibi benim de kendi fikirlerim var. Bence bunun takımlara, pilotlara ve seyircilere buyuk bir faydası yok.” Ore yandan Vettel, motorla ilgili yaptığı yorumunun F1'den ayrılacağının işareti olmadığını dile getirdi. “V12 motorları Formula 1 gibi kullanan başka yarış serisi daha yok, aksi halde orayı duşunurdum” Vettel ayrıca, telsizden yaptığı bu acıklamanın o anlık siniriyle ilgili olduğunu soyledi. “Cok iyi bir yarış cıkarıyordum ve yarış dışı kaldım. Bu yuzden bununla ilgili ilk tepkiniz cok mutlu olmuyor.” İnternet Haber