2009 dunya şampiyonu Jenson Button, Formula 1'i ozlediğini soyledi. 17 senelik Formula 1 kariyerinde 307 yarışa katılan Jenson Button, 2016'nın sonunda kariyerine son noktayı koymuştu. O gunden sonra Sky Sports'un yorumculuğunu yaptı ve Super GT'de Honda adına mucadele etti. Button gecen yıl Super GT'de şampiyonluğuna ulaşırken, DTM/Super GT ortak yarışında Honda adına yarışacak. Bununla birlikte Button, Formula 1'i ozlediğini ancak insanların kendisini unutmaya başladığını dile getirdi. İngiliz pilot, “Formula 1 aracının direksiyonuna geri donmeyi cok istiyorum, ancak bu sporda suruculer cabuk unutuluyor." "Padokta yuruyorum ve insanlar beni tanımıyor, bu yuzden donuş hakkında sadece şaka yapabiliyorum." "Sanırım bir pilot olarak zaten unutuldum." dedi. Button geri donuş ihtimalini ise dışladı. "Modern Formula 1 aracları harika gorunuyor. Hız, frenlemedeki istikrar, yon değişikliklerindeki seviyeleri, yere basma gucu seviyeleri... Tum bunlar inanılmaz seviyelerde." "Bu araclar şimdiye kadar yarıştıklarımın en hızlıları. Bir bakıma Formula 1'i ozluyorum ve tekrar bu aracları surmek istiyorum." "Ancak Formula 1'de yarışmaya gelirsek... Hayır, benim icin geride kaldı. ” İnternet Haber