Sebastian Vettel, Rusya GP'de guc unitesi sorunu yaşamasının ardından telsizde "Kahrolası V12 motorları dondurun" şeklindeki mesajına acıklık getirdi. Sochi'de yarışın ilk bolumunu lider goturen ancak pitten sonra takım arkadaşı Charles Leclerc'e gecilen Vettel'in en azından podyuma cıkma umudu, MGU-K'da yaşanan kısa devre nedeniyle yolda kalmasıyla sona ermişti. Yaşanan sorunun motora zarar vermesinden endişe duyan Ferrari, Vettel'e aracı hemen durdurması talimatını verdi. Vettel'in bunu yapmasının ardından sanal guvenlik aracı devreye girdi ve Ferrari'nin diğer pilotu Charles Leclerc de galibiyet fırsatını kacırdı. Vettel aracını kenara cekmesinin ardından telsizden, "Kahrolası V12'leri geri getirin!" diye bağırmıştı. Daha sonra bu yorumun ve yaşananların ardından F1'den gitmeyi değerlendirip değerlendirilmeyeceğinin sorulması uzerine Vettel, "Formula 1 gibi V12 motorların olduğu bir seri yok. Aksi takdirde olsa duşunurdum!" "Acıkcası başka secenek yok. Bu guc uniteleri cok karmaşık." "Muhendislik acısından buyuleyiciler ancak benim acımdan yarışlar ve izleyen insanlar icin harika olduğunu duşunmuyorum." dedi. Vettel, takım emirleri konusunda yaşananlara rağmen galibiyet mucadelesi verdiği yarışı erken bırakmasının hayal kırıklığı yaşattığını kabul etti. Vettel, "O acık acıkcası cok acıydı cunku o ana kadar cok iyi surmuştum. İyi bir oğleden sonraydı." "Aracınız yolda kaldığında verdiğiniz ilk tepki, acıkcası en mutlu tepki olmaz." dedi. İnternet Haber