Max Verstappen, Rusya GP hafta sonunda cuma gunu gosterdikleri performansı cumartesi ve pazar gunune taşıyamamalarının, gelişecek cok alanlarının olmamasından kaynaklandığını soyledi. Verstappen, cuma gunku antrenmanları en yakın rakibi olan Charles Leclerc'in 0.3 sn onunde tamamlamış ve uzun suruş simulasyonlarında guclu gorunmuştu. Ancak sıralamalarda 0.7 sn geride kalan Verstappen, yarışta da 5 sıra grid cezasının ardından yukselmekte zorlandı. Yarışı 4. sırada tamamlayan Verstappen, "Oldukca sıkıcıydı. Elimden gelen en iyisi buydu." "Ferrari ve Mercedes, motorları bize gore daha fazla acabiliyor. Belki ilk başta onlar aracın dengesinden mutlu olmamış olabilirler. Ben ise piste cıkar cıkmaz oldukca mutluydum." "Her neyse, bu pist bizim icin uygun değildi. Cuma gunu cok iyiydi, ayarlar acısından direkt iyi dengeyi bulduk. Onların ise istedikleri dengeye ulaşmaları biraz zaman aldı." dedi. Takımın diğer pilotu Alex Albon da karışık bir hafta sonu yaşadı. Cuma gunu cok geride gorunen ve sıralamalarda kaza yapmasının ardından yarışa pit alanından başlayan Albon, 5. olmayı başardı. Albon'un bu sonucu almasında sanal guvenlik aracının da yardımı oldu. Albon, "Zorlu cumartesinin ardından yarışta mutlu oldum. Gercekten elimden gelenin en iyisini yaptım." "Guvenlik aracı gibi konularda biraz şanslıydık ancak yine de performansımız vardı." "Şu anda 1. antrenmanda her zaman zorlanıyoruz ancak hafta sonu ilerledikce iyileşiyoruz. Pazar gunu her şey normale donuyor." "Hafta sonunun başında ritm tutturup daha erken hızlanmamız lazım. Bu da olacak. Daha fazla tur atmam lazım." "Gercekci olmak gerekirse, zor bir hafta sonuydu ancak gelişimden mutluyum." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: "Rusya'da gelişebileceğimiz alanımız kalmamıştı"