Valtteri Bottas, calıştığı en iyi pilotun Mercedes surucusu Lewis Hamilton olduğunu soyledi. Valtteri Bottas, sezona iyi başlasa da yarışlar ilerledikce geriye duştu ve şimdi şampiyonluğu Lewis Hamilton'a kaptırmış gibi gorunuyor. Bottas, zor bir sezon gecirdiğini soylerken hem Hamilton hakkında konuştu hem de hedeflerine değindi. “Bu yıl cok iyi başladım. Avustralya'da kazandım ve sezon başında liderdim. Fakat yaz tatilinden once avantajımı kaybettim. Birkac kotu yarışım oldu, kendim birkac hata yaptım ve Lewis surekli iyi performans gosterdi, bu yuzden beni gecti. Hızım var ve bu sezon ozellikle tek turda iyi performans gosterdim, ancak uzun suredir pole alamıyorum. Umarım yakında yeniden pole alacağım. Gecen sezona gore yarış hızında onemli bir ilerleme kaydettim." "Hamilton'la takım arkadaşı olmak kolay değildir. Nadiren kotu hafta sonları oluyor ve her zaman iyi performans gosteriyor. Her yıl yarışlarda surekli bir şeyler oğreniyor ve gelişiyor. Bu yuzden onun onunde olmak icin formumun mukemmel olması gerekiyor. Bu fiziksel ve psikolojik olarak buyuk bir baskı. Daha iyi olmalı, daha cok calışmalı, her alanda ilerleme kaydetmeliyim ve bu da caba gerektiriyor. Tabii ki kolay değil, ama zorlukları seviyorum." "Lewis Formula 1'de cok fazla şey kazandı! Belki de sonuclar acısından bakarsak sporumuzdaki en iyi pilotlardan birisi. Bence bu gercek. Ancak kendime onun onunde olabileceğimi kanıtlamak istiyorum. Surekli olarak ondan daha iyi sonuclar elde etmek zor, ama imkansız diye bir şey yok. Takım değiştirmek istemiyorum. Aksi takdirde takım arkadaşım daha gucsuz olacak ve Lewis'le calışmak bana daha rekabetci olma fırsatı veriyor." "Hamilton kariyerimdeki en iyi takım arkadaşı. Pastor Maldonado ve Felipe Massa da cok hızlıydı. Felipe'den cok şey oğrendim, ancak Lewis sadece buyuk bir yarışcı değil, aynı zamanda cok calışkan bir insan. Yarışlar arasında ceşitli etkinliklere katılıyor, ancak aynı zamanda benim gibi fabrikada muhendislerle cokca zaman geciriyor. Herkesin sıkı calıştığını biliyor, bu yuzden buna da ihtiyac duyduğunun farkında." "Tabii ki kalan yarışları bekliyorum, ama gelecek sezonu daha buyuk bir sabırsızlıkla bekliyorum. Her yıl cok şey oğreniyorum ve kış sezonunda cok iyi bir ilerleme kaydettik. Bir gun her şeyi doğru yapacağım ve şampiyonluk kazanacağım vakit gelmeli. Bu benim ruyam." "Gelişmem gereken cok şey var ve sporun bu yonunu gercekten seviyorum. Her zaman ekleyeceğiniz bir şey oluyor. Ozellikle de yarış temposu ve lastikle calışmak soz konusu olduğunda kesinlikle ilerleme kaydedebilirsiniz. Bunu uzerinde calışıyorum ve bu konuda ilerleme kaydetmek istiyorum." İnternet Haber