Red Bull Racing Formula 1 pilotu Max Verstappen, 2020 takviminin 22 yarışa cıkarılmasını sorguladı ve bunun mekanikerleri olumsuz etkileyeceğini soyledi. Gelecek yılın takvimi, Hanoi ve Zandvoort'un gelişiyle birlikte 22 yarışa yarışacak ve spor tarihindeki en uzun takvim olacak. Verstappen, artan yarış sayısıyla birlikte asıl sorunu uzun saatler boyunca pistte vakit gecirmek zorunda kalacak mekanikerlerin yaşayacağını duşunuyor. "Yılda 22 yarış olmasına katıldığımı soyleyemem. Bence en iyi pistleri secmeliyiz. Para kazanmak istediklerini anlayabiliyorum, ama aynı zamanda piste giden mekanikerleri de duşunmeleri gerekiyor." "Buyuk patronlar cumartesi gunu, belki de cumartesi oğleden sonra piste geliyor ve hatta yarış devam ederken donuyorlar. Oysa mekanikerler her şeyi hazırlamak icin pazartesi veya salı gunu geliyorlar." "Onlar icin sorun değil cunku onlar rahat bir şekilde 30 yarış yapabilirler. Onlar sadece 3 gun calışıyorlar." "İnsanların coğu en az beş ya da altı gun calışıyor. Kendimiz hakkında şikayet etmiyorum, meekanikerlerden bahsediyorum, daha fazla yarış olursa boşanma davaları bile artabilir." Racing Point'ten Sergio Perez de benzer goruşte. Meksikalı, "Cok fazla yarış var. Suruculer icin sorun yok, bizler yarışmayı seviyoruz. Elbette cok buyuk bir bağlılık istese de, sonucta sadece yarışmıyor, aynı zamanda simulator suruşleri, sponsor etkinlikleri ve formda kalmak icin antrenman yapıyoruz, bu yuzden cok fazla ve hatta limitin uzerinde." "Fakat bu, daha cok mekanikerlerle ilgili bir durum. Mesela Pazartesi'den beri buradalar ve bazen salı gunu gidiyorlar. Bu yuzden takımlarda calışan insanlar icin cok yuksek olduğunu duşunuyorum." dedi. Perez, daha yoğun programın cocuklu bir aile babası olarak kendi işini de zorlaştırdırdığını soyledi. "Takvimde 19 yarış varken yarışmaya başladık ki, bu cok fazlaydı. Biz suruculere cok fazla iş duşuyor, bunu soyledim ama bazı Avrupa yarışlarında perşembe sabahı gelebiliyoruz. Oysa mekaniker ve muhendisler icin cok daha buyuk bir endişe duyuyorum. Bence asıl endişelenecek olanlar onlar." "Bu yuzde bir iş yukuyle sosyal hayatları olabileceğinden pek emin değilim. Yani durum zor. Bir noktada iki ekibimiz olmasını ya da onların bolunmesini isteyeceğiz." İnternet Haber
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: "22 yarışlık F1 takvimi boşanmalara yol acacak"