MotoGP efsanesi Valentino Rossi, rakibi Marc Marquez’in 2019’da mukemmele yakın bir sezon ortaya koyduğunu soyledi. Marquez’in matematiksel olarak şampiyonluğa ulaşabilmesi icin, kalan beş yarışta sadece 27 puan alması yeterli olacak. Honda surucusu ayrıca, bu hafta sonu Tayland’da Andrea Dovizioso’dan 2 puan fazla alırsa da şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Marquez, lider giderken duştuğu sezonun ucuncu ayağı olan Austin dışındaki 13 yarışın hepsinde ilk iki sırada finiş gormeyi başardı. İspanyol surucunun bu performansı, art arda 10 yarış kazandığı 2014 sezonundaki performansıyla karşılaştırıldı. Tayland Grand Prix’si oncesinde konuşan yedi kez premier sınıf şampiyonu Rossi, “Marc’ın da dediği gibi, bu sezon onun 2014’le beraber en iyi sezonu.” “İlk sezonundan itibaren cok hızlıydı, ancak şu anda da hÂl cok genc ve ayrıca cokca tecrubesi var, bu yuzden de en ust seviyeye ulaşıyor.” “Ve bundan sonraki şey, motosikletteki hissiyat. Cunku bazı seneler motosiklet daha iyi olur, bazı seneler ise daha kotu olur. Bazen daha fazla sorun yaşarsınız, bazen daha az.” “Cok yarış kazanıyor, ancak her zaman ilk ikide yer alıyor. Sadece Austin’de belki de motosikletteki bir sorunla bir hata yaptı.” “Bu yuzden mukemmele yakın bir sezon gecirdiğini duşunuyorum.” şeklinde konuştu. Marquez ise, “Bu sezon, benim en iyi sezonlarımdan biri. Evet, mukemmel değil cunku mukemmel sezon diye bir şey yoktur. Ancak Austin dışındaki diğer pistlerde gosterdiğimiz caba ve performanstan cok mutlu olduğum doğru.” “Ozellikle zayıf olduğumuz noktalar ve zayıf olduğumuz pistlere odaklanıyorum. İkinci olduğumuz pistler var, ancak liderin beş-altı saniye gerisinde değil, 0.1 saniye gerisinde kalıyoruz.” dedi. İnternet Haber