Jorge Lorenzo, Aragon’da zorlanmasının ardından MotoGP Tayland Grand Prix'sinde lastik omrunu arttırmak icin motosikletin on taraftaki dengesinden "odun vermek" zorunda kalacağını soyledi. Lorenzo, Aragon'daki yarışın ilk bolumunde guclu bir performans sergiliyordu ancak yaşadığı lastik aşınması, takım arkadaşı Marc Marquez'in 45 saniye gerisinde 20. sırada finiş gormesine neden oldu. Uc kez MotoGP dunya şampiyonu, Honda ile ilk yılında RC213V'nin on tarafındaki guven eksikliğinden şikayetciydi ve şimdi Aragon yarışındaki sorunların tekrarlanmasını onlemek icin motosikletin on dengesinden odun vermek zorunda kalacaklarını soyledi. Tayland yarışında motosiklet uzerinde ne yapacağı sorulduğunda Lorenzo, “Motosikleti değiştirme konusunda bazı fikirlerimiz var ve geliştirmeye calışıyoruz, cunku motosikletin kendisini değiştiremiyoruz." "Şu an icin, motor, şasi veya elektronik unitesinde herhangi bir yeni parcamız yok. Ama son birkac yarışta sahip olduğumuz sorunları biraz gidermek adına ayarları değiştirme konusunda bazı fikirlerimiz var.” "Şimdiye kadar pistlerde, ozellikle yarışın sonunda, arka lastikte cok fazla yol tutuş yoktu." "Muhtemelen yarışın ikinci bolumunde cok fazla sorun yaşamamak ve daha fazla arka yol tutuş kazanmak adına motosikletin on dengesinden biraz odun vermemiz gerekiyor.” "Bu şekilde deneyeceğiz ve nasıl gideceğini goreceğiz." Lorenzo, Assen antrenman turlarında duşerek sırtından sakatlanmış ve dort yarış kacırmıştı. Ama İspanyol surucu artık motosikleti kullanırken daha fazla "guc" kullanabildiğini duşunuyor. "Her hafta sırtımın daha da iyileştiğini hissediyorum" "Sırtım, vucudumun geri kalan kısmına guc vermemi sağlıyor, bu yuzden gercekten cok onemli.” "Motosiklette daha rahat olduğum ve daha az acı cektiğim icin motosikleti daha fazla zorlayabiliyorum. Umarım bu guc artışı ve rahatlık sayesinde daha hızlı gidebilirim.” İnternet Haber