Mattia Binotto, 2020 icin planlanan gelişim calışmalarının, takımının guclu performansına onemli bir katkıda bulunduğunu duşunuyor. Ferrari, yuksek yere basma gucu isteyen pistlerdeki performansını arttırabilmek amacıyla Singapur Grand Prix'sine yeni bir burun, taban ve difuzorun de icerisinde bulunduğu buyuk bir aerodinamik paket getirmişti. Takım, Formula 1 yaz tatilinden bu yana yapılan dort sıralama turlarının tamamında pole pozisyonunu alırken, gecen haftaki Rusya Grand Prix'sinde Sebastian Vettel'in MGU-K sorunuyla zaferi kacırdı. Bundan onceki uc yarışı ise zaten kazanmışlardı. Motorsport.com'a konuşan Binotto, guncelleme paketinin 2020 icin ne kadar onemli olduğu ve gelecek yılki araca dahil olup olmayacağı sorusuna, "Belki durum tam tersiydi ve belki de bu gelecek yılki guncellemelerin mevcut araca gecirildiği yerdi." "Mevcut arac, kuralların gelecek yıl aynı olmasından oturu kesinlikle ilgi cekici olacak." "Bu yıl ortaya koyduğumuz ve hazırladığımız her şey, edindiğimiz anlayış, gelecek yıl icin de kilit onemde olacak." "Bu yuzden sadece zaferler istediğimiz icin değil, aynı zamanda bu sezon genel arac performansını anlamanın gelecek sezona da fayda getireceğini bildiğimiz icin 2019'a odaklanıyoruz veya uzerinde calışıyoruz." Sezon başında duşuk suruklenme tasarımına sahip olan Ferrari, duzluklerde en hızlı takım olsa da virajlarda sorun yaşadı. Bununla birlikte yaz arasından sonra Belcika, İtalya, Singapur ve Rusya'da en hızlı araca sahipti. Binotto, Ferrari'nin bu performansının 2020'de felsefelerini değiştirmelerine gerek olmadığını kanıtladığını duşunuyor. "On kanatta bazılarının şu anda bizi kopyaladığına inanıyorum. Bizim onları kopyalamamızdan cok, onlar bizi kopyalıyor. Gelecek sezonun aracının ise, bu senekinin bir gelişimi olacağını duşunuyorum. "Aracı verimli hale getirip yakıt ekonomisi sağlamak, sahip olduğumuz hız icin cok onemli ve bunun tamamen yanlış ya da kotu bir konsept olduğunu duşunmuyorum." "Geriye donup kacırdığımız fırsatları ve zaferleri sayarsanız, şahsen denge olarak bunun yanlış tarafında durduğumuzu duşunmuyorum." "Bu sezon beklenen performansı gostermemizi engelleyen başka şeyler de var. Sadece arac konsepti değil." "Zayıflıklarımızdan kurtulduğumuz vakit son derece rekabetci olabiliriz ve bence son yarışlar bunu gosterdi." İnternet Haber