MotoGP şampiyona lideri Marc Marquez, Tayland GP oncesi gercekleştirilen birinci antrenman seansındaki buyuk kazası sonrası 5 saniye boyunca nefes alamadığını soyledi. Bu hafta sonu MotoGP'deki 6. şampiyonluğunu almaya cok yakın olan Marquez, birinci antrenman seansında 7. virajda buyuk bir kaza yaptı. Yere sert bir şekilde duşen Honda surucusu, kazanın ardından ilk olarak tıbbi merkeze goturuldu, ardından daha fazla kontrol icin hastaneye kaldırıldı. Ciddi bir sorunu olmadığı anlaşılan Marquez, 2. antrenman seansında piste cıktı ve ilk 3 turunda, o ana kadarki en hızlı turu attı. Gunun sonunda ise Marquez, 6. sırada yer aldı. Marquez, "Kazadan sonra 5 saniye boyunca nefes alamadım. Bu nedenle yerdeydim. O 5 saniye bana 20 saniye gibi geldi." "Buyuk bir kazaydı ve adım adım daha iyiye gittim. Tıbbi merkeze gittiğimde iyi durumdaydım." "Ancak sonrasında şunu anladım ki, doktorlar durumu mumkun olan en iyi şekilde yonettiler. Hastaneye giderek derinlemesine inceleme yaptılar. En onemlisi iyi durumda olmam." "Her yerim ağrıyor ancak kazadan sonraki en buyuk olay, iyi bir şekilde nefes alamamamdı." dedi. Marquez, kaza esnasında gazı tamamen kestiğini, normalde o virajda boyle bir şey yapmayacağını soyledi. Marquez, "Normal turlarıma gore cok yavaştım cunku pitten cıkış turundaydım. Yeni lastiklerleydim, belki pist yeteri kadar temiz değildi ancak yine de normaldi." "Normalde o virajda gazı tamamen kesmeyiz. O turda pitten yeni cıktığım ve zorlamadığım icin gazı tamamen kestim." "Cıkış turundaydım, gazı kestim. Gazı kestiğinizde motor freni devreye giriyor. O an arka teker kilitlendi." "Mekanik bir sorun değildi. Daha cok benim hatamdı cunku yavaş suruyordum." "Suruşumdeki bu fark dışında, belki de lastikler hazır değildi ya da asfalt yuzeyi kirliydi. Anlaması guc." dedi. Pramac Ducati surucusu Jack Miller, pistin 7. virajını soğuk lastiklerle donmenin cok tehlikeli olduğunu, bu yuzden kendisinin o viraja hep yağmurluymuş gibi yaklaştığını soyledi. Miller, "Orada kaza yapmak cok kolay. Durust olmak gerekirse, yeni lastiklerle oradan donerken cok dikkatli olmanız lazım. Marquez orada kotu yakalandı." "O virajı hep yağmurluymuş gibi donuyorum. Motosikleti kaybetmemek icin hafif gazla donuyorum." "Kaygan ve guzel olmayan bir viraj. Sabah Oliveira'nın da cıkış turunda kaza yaptığını gorduk." dedi. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez, 5 saniye boyunca nefes alamamış