KTM MotoGP surucusu Mika Kallio, Johann Zarco yerine yarışmaya başlamasının ardından şimdiye kadar ortaya koyduğu performanstan memnun olmadığını soyledi. Zarco ile 2020 yılı icin yollarını ayırma kararı alan KTM, gelecek yılın motosikletini geliştirmeye yardımcı olmak ve yarış koltuğu icin değerlendirme amacıyla Kallio'yu sezon bitmeden once Zarco'nun yerine getirme kararı almıştı. En başından bu yana KTM'nin MotoGP projesinde yer alan 37 yaşındaki surucu, Aragon'da 17. oldu fakat hedefinin surekli olarak gelişim olduğunu soyledi. Ancak Fin surucu, Tayland'da istediği tempoyu yakalayamadı ve pazar gunku yarış oncesinde sıralama turlarında Pol Espargaro'nun 0.9 saniye gerisinde kaldı. Kallio, "Elbette hayal kırıklığı yaşadım. Kaybettiğim zamandan oturu hayal kırıklığı yaşadım ve maalesef arka tarafta yol tutuş yakalamakta zorlandığımı soylemem gerekiyor." "Aragon'da arka tutuştan yeterince mutlu değildim ve buradaki durum Aragon'dan bile daha kotuydu. Sonuc olması gereken yerde değil ve şu anda kendim icin hic de mutlu olmadığımı goruyor olmalısınız." "Yarış icin neler yapabileceğimizi gormemiz gerekiyor. Elbette artık cok fazla zamanımız kalmadı. Bu yuzden yarın ısınma turlarında bir şeyler yapmayı deneyeceğiz, cunku kaybedecek bir şeyimiz yok." Kallio, Espargaro ya da Tech KTM surucusu Miguel Oliveira'nın aynı sorunlarla karşılaşmadığını ve bundan oturu ayar problemi yaşadığına inanıyor. "Bir şekilde yol tutuş yakalamamız gerekiyor. Temel olarak motosikleti farklı şekilde ayarlamalıyız. Belki de genel olarak motosikletin onunden arka tarafa biraz daha fazla ağırlık taşmalıyız." "Temelde şu anda benim icin tek secenek yumuşak arka lastikle suruş yapmak. Daha sert olanı denediğimde durum benim icin gercekten felaket oluyor. Bu da lastikleri doğru şekilde zorlayamadığımızın kanıtı." "Yani bence bu bir soru işareti. Pol ve Miguel şikayetci değildi bu yuzden bir şekilde suruşumden ve motosikletimden kaynaklanıyor. Bu yuzden yarın ne yaptığımızdan emin olmak adına biraz daha fazla araştırma yapmalıyız." "Yani evet, hayal kırıklığı yaşadım cunku KTM icin daha fazla şey vermek istiyordum. Şu anda kimse mutlu değil." İnternet Haber