5 yıl once Mersin'in Tarsus ilcesinde universite oğrencisi Ozgecan Aslan'ın vahşice oldurulmesinin ardından ikiz kardeşler Ozge ve Oyku Ozbey'in ailesi, kızlarının kendilerini koruması icin tekvandoya yollamaya karar verdi. 5 yılda bircok şampiyonaya katılan ikizler, once Balkan, ardından Turkiye şampiyonu olurken, gecen yıl da Milli Takıma secildiler. Gecen yıl Ankara'da yapılan Yıldızlar Turkiye Şampiyonası'nda 47 kiloda Oyku, 51 kiloda da Ozge birincilik kursusune cıkarak, buyuk bir başarı elde etti. Calışmalarını surduren ikizlerin ilk hedefi Avrupa şampiyonu olmak. Onumuzdeki ay Avrupa Şampiyonası'na gidecek olan Ozge, ikiz kardeşiyle son hazırlıklarını yapıyor. Ayrıca kız kardeşleriyle bu spora başlayan Uğur Utku Ozbey de Turkiye Şampiyonu olup, milli takıma secildi. Ozge Ozbey: "Avrupa şampiyonu olmak istiyorum" Spora başlama oykulerini ve başarılarını İHA muhabirine anlatan Ozge Ozbey, 5 yıl once bu spora başladığını soyledi. Ozgecan Aslan'ın oldurulmesinin ardından ailesi tarafından kendilerini savunmak icin bu spora başlatıldıklarını belirten Ozbey, "Hocamız okulumuzda bu sporla ilgili kağıt dağıttı. Biz daha sonra evde bu konuyu tartıştık ve ailemiz bizi gondermeye karar verdi. Bugune kadar Turkiye şampiyonluklarım oldu. Daha sonra Balkan şampiyonluğum oldu. Gecen yıl da Avrupa'da ucunculuk elde ettim. En son yapılan Milli Takım secmesinde de birinci oldum ve 4-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Gencler Avrupa Şampiyonası'na katılacağım. Oncelikli hedefim Avrupa şampiyonu olmak, daha sonra Dunya Şampiyonası'nda ulkemi temsil etmek. İlerleyen yıllarda da olimpiyatlara katılmak istiyorum" dedi. Oyku Ozbey: "Hedefimiz yuksek" Oyku Ozbey ise bu spora 5 yıl once başladığını belirterek, "Hocamız okulda bir kağıt dağıtmıştı. Sonra eve gelip bu konuyu soylediğimizde ailemiz Ozgecan Aslan'ın oldurulmesinden dolayı biz kendimizi savunalım diye bu spora başlattı. Turkiye şampiyonluklarım, Balkan şampiyonluğum var. Uluslararası ucunculuğum var. Milli sporcuyum. Bu spora direkt alıştım. Her gun duzenli olarak antrenmanlarımızı yapıyoruz. Yazın gunde cift antrenman yapıyoruz. Hedeflerimiz yuksek, olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Tabi oncelikli hedefim Avrupa şampiyonu olmak, sonra da dunya ve olimpiyatlarda ulkemi temsil etmek istiyorum. 3 kardeş olarak hepimizin başarılı olmasına cok şaşırıyorlar. Ozellikle biz ikizler olarak şampiyon olduğumuz icin herkes bizi tebrik ediyor. Tum cocukların ve genclerin spor yapmasını tavsiye ediyorum. Ozellikle kızların kendini savunma amacıyla yapmasını istiyorum" şeklinde konuştu. Uğur Utku Ozbey de kardeşlerini yalnız bırakmamak icin bu spora başladığını dile getirerek, "Ailem kız kardeşlerimi kendilerini korumaları icin spora yolladı. Ben de onlarla birlikte gittim. Bu surecte ben de milli sporcu oldum, uluslararası maclara cıktım, dereceler aldım. Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Ardından dunya ve olimpiyatlarda ulkemi temsil etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Anne Gulbun Ozbey, ilk başta kız cocukları icin bu sporun biraz uygun olmadığını duşunduklerini kaydederek, "Ancak Ozgecan Aslan'ın oldurulmesinden dolayı gidip kendilerini savunmaları gerektiğini duşunduk. Bu şekilde karar verdik ve 5 yıl once başladılar. Bu sporda cok da başarılı oldular. Hocamız sağolsun Ercan Aldemir cok ozverili calışmalarda bulundu. Biz de onların arkasındayız. Cocuklarım başarılı olduğu icin cok mutluyum. Ozellikle kız cocuklarımızın kendilerini koruma amaclı da olsa bu sporcu yapmasını istiyorum. Spor bircok konuda etkili oluyor. Cocuklar daha disiplinli, duzenli ve başarılı oluyorlar. Ailelerimizin cocuklarını spora yollamasını isterim" diye konuştu. Baba Mahmut Ozbey ise cocukları daha onceden gondermeyi duşunduğunu vurgulayarak, "Ozgecan Aslan kızlarımızın bu spora başlamasına vesile oldu. Cocuklarımızın bu duruma gelmesi guzel bir duygu, biz de her zaman arkalarındayız. İnşallah daha da başarılı olacaklar. Bence aileler cocuklarını ellerinden geldiği kadar spor yaptırsınlar. Cocuk duzenli spor yaptığı zaman kotu alışkanlıklardan kurtuluyor" dedi. "Hedefimiz 2024 olimpiyatlarında ulkemizi temsil etmek" Milli takım antrenoru Ercan Aldemir, 2 kardeşin de cok başarılı olduğunun altını cizerek, "Zaten Oyku ve Ozge gecen yıl aynı Turkiye şampiyonasında farklı kilolarda şampiyon olarak, yine İspanya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ulkemizi temsil ettiler. Ozge orada Avrupa ucuncusu oldu. Cocuklarımızla ilgili tabi ki hedefimiz var. Sadece Avrupa ve dunya şampiyonası değil, inşallah 2024 Olimpiyatlar'da o yolda puan toplayıp ulkemizi olimpiyatlarda temsil edecek kapasiteye sporcularımız getirmek istiyoruz. Şu anda salonumuzun bel kemiği olan sporcular. Altyapısı bayağı sağlam, Turkiye ve Balkan şampiyonlukları, Avrupa'da derece yapmış sporcularımız. İnşallah hedeflerimize ulaşırız" şeklinde konuştu. Koray Unlu / MERSİN (İHA)