Ruzgar Sorfu-Slalom Turkiye Ligi’nin ikinci ayağı hafta sonu Alacatı’da gercekleştirildi. Danimarka’daki PWA Dunya Kupası yarışlarında yaşadığı kazada burnu kırılan Unlu, mucadeleyi bırakması yonundeki tum uyarılara karşın yarışı tamamladı. Yaşar Universitesi Uluslararası Lojistik Yonetimi bolumunu bu yaz bitiren Goztepe sporcusu Fulya Unlu, dunya şampiyonasında yaşadığı kazada kırılan burnuna karşın ameliyat olmayı erteleyip katıldığı yarışta birinci olmayı başardı. Kırık burunla katıldığı yarışlarda Unlu, 7 etabın 6’sını kazanarak birinci olmayı başardı. Danimarka’da gercekleştirilen yarışta fırtınaya karşı devam ettiklerini belirten Unlu, "Dalgalı ve sert bir havada yapılan kadınlar final yarışında parkurda yuksek dalgadan kontrolsuzce zıplayarak yelkenime sert bir şekilde duştum ve burnum bumbaya carptı. Aldığım sert darbe sonucunda kanlar icinde suda kaldım, hemen kurtarma botları yanıma geldi ve beni acilen karaya goturduler. Olayın şokundaydım o sırada bir yandan ustum başım kan ve bir yandan ne olduğunu idrak edememe hali. Sonrasında beni apar topar hastaneye goturduler ve doktor kontrolunden sonra burnumda kırık olduğu belirlendi. Doktor yarışmamın uygun olmadığını, başka bir darbe gelme ihtimali ile sonucların daha da kotu olabileceğini soyledi. Ama ben yarışmayı bırakmak istemedim. Ağrılarımın cok cok fazla olmasına rağmen, icimdeki mucadele azmi baskın geldi ve yine de aynı gun yarışmaya devam ettim tum etapları bitirdim” diye konuştu. Turkiye’ye donduğunde aynı hafta Turkiye Ligi yarışlarının olduğunu soyleyen Unlu, "İlk ayağında tum etapları kazandığım ve şampiyonluk hedefim olan ligin, ikinci yarışında da yer almak istedim. Doktorumdan ameliyatı ertelemesini istedim ve zorla izin alarak mucadeleme devam etmeyi secip yarışlara katıldım. Ağrılarım var; ancak buyuk bir dikkatle burnuma darbe almamak icin ekstra caba gosterdim ve Alacatı yarışında da birinci gelmeyi başardım. Şimdiki hedefim İstanbul’da yapılacak Ruzgar Sorfu/Slalom Turkiye Ligi’nin ucuncu ayağında da birinci olmak. Daha sonra ameliyatımı olacağım" dedi. İHA
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Kırık burunla şampiyon oldu