TYF Federasyon Kupası Yarışları'nı değerlendiren Rodopman, "Yarış cok iyi gecti. Turk yelken tarihinde boyle bir şey olmamıştır. Ekip halinde ilk uce girmek buyuk bir başarı. Ekip olarak bu başarıya ulaşmamız cok sevindirici. Cok başarılı olacağımızı biliyorduk ama bu kadar farkla boyle bir derece almamız bizim icin de surpriz oldu" dedi. İtalya'da gercekleştirilen yarışa da değinen başarılı sporcu, "İtalya Şampiyonası bizim icin cok onemliydi cunku Tokyo Olimpiyatları'nda İtalya da bizim rakibimiz. Yarışın seviyesi de cok yuksekti. Orada iyi performans gostermek onemliydi. Ucunculukle donmek de cok buyuk bir başarı oldu" şeklinde konuştu. "BU SENE AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA 30'UNCU OLDUM" Takım icindeki rekabetten bahseden Alp Rodoman, aynı takımda da olsalar yarışlarda rakip olduklarını vurgulayarak, "Aynı takımda olsak da yarışlarda rakibiz. Ucumuz onde birbirimizle mucadele ettiğimiz icin ufak gerginlikler oluyor ama yarış sonrasında hepsi unutuluyor. Bu durum cok değişik bir denge oluşturuyor. Cunku hem takımız hem de rakibiz. Ama her şey yarıştan sonra tatlıya bağlanıyor" ifadelerini kullandı. Kariyeri hakkında konuşan yelkenci, "Genclik Olimpiyatları ilk sıraya koyarım. Cunku Turkiye'de giden hala olmadı. Bu sene Avrupa Şampiyonası'nda 30'uncu oldum. Turkiye'nin laser sınıfında aldığı en iyi derece" dedi. Uluslararası Yelken Federasyonu'nun acıkladığı '2016 yılının en iyi 100 yelkencisi' listesinde yer alan Alp Rodopman, "İlk 100'de standart sınıfında Turkiye'den bir tek ben varım. Onemli bir şey ama bunu daha da ileri goturmem gerekiyor" diye konuştu. "DİSİPLİNLİ OLMAK SPOR İCİN COK ONEMLİ" Amerika'daki MIT universitesinden kabul alan Alp Rodopman, eğitim hayatıyla sporu nasıl bir arada goturduğunu de anlattı. Rodopman,"İkisinin birbirini desteklediğini duşunuyorum. Disiplinli olmak spor icin cok onemli. Bunu okula da yansıttığınızda eğitimde de başarılı oluyorsunuz" ifadelerini kullandı. 2003 yılından beri yelken sporunun icinde olduğunu ifade eden Alp Rodopman, sozlerini şu şekilde surdurdu: "Ben bu sporu 2003 yılından beri yapıyorum. Hem tutku hem de sevgi olmadan olmuyor. Onun yanına disiplini de eklediğinizde başarı geliyor. Disiplin de sporcularda 18 yaşından sonra daha cok artıyor ve esas fark orada yaratılıyor. Yelken sporcusu dakika dakikasına gununu planlıyor olması lazım. Sabah kondisyon antrenmanıyla başlıyorum. Eğer ruzgar el verirse oğlen yelken antrenmanını yapıyorum. Akşam da ağırlık antrenmanıyla bitiriyorum. Eğer bunu planlamazsanız her şeyinizi etkiliyor. O yuzden bunu istemiyorsanız disiplinli olmak zorundasınız." Hayallerinden de bahseden Alp Rodopman, "Yakın vadeli ilk hedefim Tokyo Olimpiyatları'na katılabilmek. Bu sene gercekleşecek Dunya Şampiyonası'nda ilk 15'e girerek Turkiye'nin gelmiş gecmiş en iyi derecesini almayı istiyorum" acıklamalarında bulundu. SELMA ALTAY RODOPMAN: TUTKUYLA YAPILDIĞI İCİN BOYLE BAŞARILAR GELİYOR Fenerbahce Doğuş Yelken Şube Sorumlusu Selma Altay Rodopman da programa telefonla bağlanarak Alp Rona Rodopman'ın başarılarına ilişkin şoyle konuştu: "Uzun soluklu, adanmış ve cok buyuk bir tutkuyla yapıldığı icin boyle başarılar geliyor. Biz ailesi olarak elimizden gelen desteği veriyoruz ama bu tutku, sevgi ve disiplinli calışma olmazsa başarı da olmuyor." DHA