Daha once Turkiye şampiyonu olan ve Avrupa’da Turk Bayrağını dalgalandıran sporcu, kendisine imkan ve destek verilmesi halinde Dunya Şampiyonası’ndan da birincilikle donmeyi hedefliyor. Kısıtlı imkanlarla neler yapılabileceğini kısa surede gosteren Mehmet Donmez, Isparta’nın Gonen ilcesine bağlı Guneykent Kasabası’nın Gumuşgun Koyu’nde ikamet ediyor. Koyden cıkıp, lise oğrenimi icin geldiği Isparta’dan Turkiye ve Avrupa capındaki dereceleri elde eden sporcu, Turkun bilek gucunu herkese gostererek, kentin ve ulkenin de goğsunu kabartıyor. Isparta Endustri Meslek Lisesi Matbaacılık Bolumu'nden mezun olan milli sporcu Donmez, Turkiye Vucut Geliştirme-Fitness ve Bilek Gureşi Federasyonu tarafından duzenlenen yarışmalarda boy gostererek, 2017 ve 2018 yıllarında Turkiye ikinciliklerine, 2019 yılında ise sol kolda Turkiye şampiyonluğu ile gecen mayıs ayında da Yunanistan Loutra’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda sağ-sol kolda Avrupa ucunculuğune imza attı. Yunanistan’da bronz madalya kazandı Turk Milli Takım'da boy gosteren başarılı sporcu Mehmet Donmez, 26 Ekim’de Romanya’nın Kostence şehrinde yapılacak Dunya Şampiyonası’nda boy gosterecek. Isparta, Bolge, Turkiye ve Avrupa derecelerine imza atan Mehmet Donmez, şimdi gozunu Dunya Şampiyonası’na dikti. Bu şampiyonalara bin bir zorluklar icerisinde hazırlandığını anlatan Donmez, haftanın 6 gunu Yeni Sanayi Sitesi’nde bir matbaada calışarak hem ekmek parasını kazanıyor, hem de hayata spor sayesinde tutunmaya calışıyor. İddia ile başladığı sporda Turkiye şampiyonluğu ve Avrupa ucunculuğu elde etti Kucuk yaşlardayken anne ve babasında ayrılan ve yaklaşık 10 yıldır babaannesi ve dedesinin desteğiyle hayata tutunan Mehmet Donmez, Dunya Şampiyonası oncesinde yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirlerine anlattı. Isparta doğumlu olduğunu ve yaklaşık 4 yıldır bilek gureşi sporu yaptığını soyleyen Donmez, "Gecen yıl Isparta Endustri Meslek Lisesi’nden mezon oldum. Okula afiş asmışlardı. Arkadaşlarım, 'Derece yapamazsın' diye benimle dalga gectiler. Ben de denemek istedim, sınıf arkadaşlarımı da yeniyordum zaten. Seviyordum, merakım vardı. Kucukluğumden bu yana bir hevesim ve merakım vardı. Bu şekilde il, bolge derecelerinin yanı sıra Turkiye dereceleri elde ettim. 2017-2018 yıllarında Turkiye ikincisi oldum. 2019 sağ-sol kolda 55 kiloda Turkiye şampiyonu oldum. Yunanistan’da duzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ucuncu oldum. İlk 3’e girdim. Birinci olacaktım, faulle mac verdim" diye konuştu. “Dunya Şampiyonası’na katılmam ve gidebilmem icin harclık biriktirmem lazım” Şimdilerde 26 Ekim’deki Romanya Kostence’de yapılacak olan Dunya Şampiyonası’na hazırlanan Mehmet Donmez, şampiyonaya katılabilmek icin haftanın 6 gununde matbaada calıştığını ve antrenmanlarını buradaki patron ve ağabeyleriyle yaptığını ise şu şekilde anlattı: “Bir antrenorum yok. Evde kendi imkanlarımla ve kendi yaptığım malzemelerle calışıyorum. Matbaacılık bolumunden mezun oldum. Staj gorduğum yerde matbaada calışıyorum. Buradan kazandığım parayla pasaport, yol masrafları ve gıda takviyesi yapacağım. Dunya Şampiyonası’na katılmam ve gidebilmem icin harclık biriktirmem lazım. O yuzden burada calışıyorum.” “Protein gucu yuksek yiyecekler yemem gerekiyor ama tumunu yerine getiremiyorum” “Beslenme konusunda maddi durumum iyi olsa daha iyi beslenirim ama imkanlar el verdiği şekilde beslenmeye calışıyorum” diyerek sozlerini surduren Donmez, “Beslenmede protein ağırlıklı olması gerekiyor. Yumurta, tavuk ve balık gibi protein gucu yuksek yiyecekler yemem gerekiyor. Bunların tam oğunlerini yerine getiremiyorum. Sponsor desteğine ihtiyacım var. Yetkililerden destek istiyorum. Sponsorluk, maddi ve manevi destek cok onemli. Elimden tutmalarını istiyorum. Boyle olursa, daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum” dedi. Dunya Şampiyonası’na iyi bir şekilde hazırlanmak icin desteğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mehmet Donmez, “Turkiye’yi ve Turk Bayrağı’nı gondere cektirmek icin ve ulkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum, cok calışıyorum. İş adamlarımızdan ve kent buyuklerimizden destek bekliyorum. Bir bilek gureşi masam dahi yok. Gıda sponsorluğu, antrenor, calışma ortamı benim icin cok onemli. Bu başarılarımı şu an kendi gayretlerimle ve benim yanımda olan hocalarımla elde ettim ama daha buyuk başarılar ve dunya dereceleri icin bir omuz verilirse cok mutlu olurum” diye konuştu. Calıştığı matbaada vakit buldukca patron ve ağabeyleriyle antrenman yapıyor Calıştığı matbaada işten vakit bulduğu zamanlarda patron ve ağabeyleriyle antrenman yaptığını ifade eden milli sporcu, “Burada pazar gunu masa antrenmanı yapıyorum. Buradaki patronlarla, ağabeyle calışıyoruz burada. Beni surekli tebrik ediyorlar. Onlar ellerinden geldiği kadar destek oluyorlar” şeklinde konuştu. Babaannesi ve dedesi onu buyuttu Anne ve babasının, o kucuk yaşlardayken ayrıldığını ve kendisine babaannesi ve dedesinin sahip cıktığını aktaran Donmez, “Ufaklıktan bu yana dedem ve babaannem bana baktılar. Kucuklukten beri onlar beni buyuttuler, sağ olsunlar. Maddi durumuz zaten iyi değil. Annem – babam ayrı. Yaklaşık 10 yıldır falan boyle” ifadelerini kullandı. “Sesimizi duysunlar” Turkiye’yi temsil ettiğini ve Turk Bayrağı'nı yine dalgalandırmak istediğini vurgulayan genc sporcu, “Ben, kendi imkanlarımla calışarak şampiyonaya katılma hakkı kazandım. Bana imkan verilirse, destek olursa, bayrağımızı daha iyi şekilde gondere, goklere cektiririm inşallah. Calışmak icin antrenor istiyorum. Daha iyi yerlere gelmek ve daha iyi calışabilmek icin gıda desteği bekliyorum. Yetkililer destek olursa bu konuda cok sevinirim. Bu zamana kadar arkamda durmaya calışanlara da teşekkur ederim. Başarılı sporculara destek verilmesini isterim. Sesimizi duysunlar. Yetkililer destek olursa cok sevinirim, bu zamana kadar destek olarak arkamda duran herkese de teşekkur ederim” ifadelerini kullandı. “Ben profesyonel sporcu olmak ve BESYO okumak istiyorum” “Sporcu olmak istiyorum” diyen Mehmet Donmez ayrıca, universite oğrenimini de Beden Eğitimi ve Spor Yuksek Okulu (BESYO) bolumunde devam ettirmek istediğini kaydetti. Donmez, “Ben, sporu sevdiğim icin bunu profesyonel olarak yapmak ve devam ettirmek istiyorum. Elimden tutan olursa bunu gercekleştirmek istiyorum. Universiteyi de okumak istiyorum. Tutturursam, BESYO’ya girmek istiyorum” dedi. İHA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Matbaada calışarak Dunya Şampiyonası’na hazırlanıyor