Karşılama torenine Salihli İlce Genclik ve Spor Muduru Oktay Ayaz, Salihli Belediyespor Kulup Başkanı Rasim Paşa, Belediyespor Judo Takımı Antrenoru Ozlem Akın Ayaz ile Belediyespor Altyapı Sorumlusu Cengiz Yılmaz katıldı. Umitler Dunya Şampiyonası’nda Ay-yıldızlı forma ile hem ulkemizi hem de Salihli Belediyespor Judo Takımı icin mucadele ettiğini belirten Milli sporcu Hilal Ozturk, “Şampiyonada dunya 3'uncusu olarak ulkemi ve Salihli Belediyespor’u başarıyla temsil ettim. Belediyespor Judo Takımına her zaman destek olan başta Belediye Başkanımız Zeki Kayda olmak uzere antrenorlerime, takım arkadaşlarıma ve aileme teşekkur ediyorum. İnşallah, dunya şampiyonluğunu da kazanarak ulkeme ve Salihlimize daha buyuk sevincler yaşatmak istiyorum” dedi. 64 ulkeden 211'i kadın, 265'i erkek judocunun katılımı ile Kazakistan'ın Almatı kentindeki Baluan Shlok Spor Salonu'nda yapılan Umitler Dunya Şampiyonası'nda Ay-yıldızlı forma ile tatamiye cıkan Salihli Belediyespor Judo Takımı'nın başarılı sporcusu Hilal Ozturk, ilk turu mac yapmadan gecerken, ikinci turda Hollandalı Carmen Dijkstra karşısında ipponla galip gelip, ceyrek finalist oldu. Japon İon Yamaki'ye altın skorda yenilen Ozturk repesaja kaldı. İtalyan Asya Tavano'yu 30 saniyede ipponla yenen Hilal Ozturk, bronz madalya icin Fransız Liz Ngelebeya ile yaptığı karşılaşmayı ipponla kazanarak dunya ucuncusu olup, bronz madalyanın sahibi olmuştu. İHA