Kayseri'de gercekleşen Kar Voleybolu Avrupa Kupası'nda Rusya erkekler ve kadınlarda şampiyon oldu. Kar Voleybolu Avrupa Kupası gecen hafta sonu Erciyes Kayak Merkezi’nde gercekleşti. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Turkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Kayseri Buyukşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. iş birliğiyle duzenlenen organizasyona İsvicre, İtalya, Polonya, Rusya, Romanya, Cek Cumhuriyeti, Slovakya, Kosova ve Turkiye olmak uzere 9 ulkeden 104 sporcu katıldı. 3 gun boyunca 11 kadın, 15 erkek olmak uzere 26 takımın kıyasıya mucadele ettiği musabakalar cekişmeye sahne oldu. Erciyes’teki final karşılaşmaları sonrası kadınlar kategorisinde Motrich - Volodarskaya - Syrtseva - Khakimzanova'dan oluşan Rusya takımı altın madalya, Lapteva - Pavlova - Novikova - Terenteva‘dan oluşan Rusya 2 takımı gumuş madalya, Selin Yurtsever - Bahanur Gokalp - Merve Celebi'den oluşan Turkiye takımı ise bronz madalyanın sahibi oldu. Erkeklerde ise Daianov - Kramarenko - Myskiv‘den oluşan Rusya 1 takımı altın madalya, Shabalin - Polikarpov - Markov - Kayumov'dan oluşan Rusya 4 takımı gumuş madalya ve Rakusov - Bogatov - Kuzmin - Bakhnar‘dan oluşan Rusya 2 takımı ise bronz madalyanın sahibi oldu. Musabakalar sonrası dereceye giren takımlar icin odul toreni duzenlendi. Torende sporcuların madalya ve kupalarını Kayseri Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Kayseri Erciyes A.Ş. Yonetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Turkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Alper Sedat Aslandaş, CEV Avrupa Voleybol Konfederasyonu teknik delegesi Dirk Decher, Genclik ve Spor İl Muduru Murat Eskici, Turk Hava Yolları Kayseri Muduru Fatih İnan takdim etti. Kayseri Erciyes A.Ş. Yonetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, "Gercekleştirdiğimiz sportif ve sosyal faaliyetlerle Erciyes'i global capta bir kış sporları merkezi haline getirdiğimizi soyleyebiliriz. Cok şukur Avrupa Kar Voleybolu Kupası’nın Turkiye ayağını 3'uncu kez yine başarıyla tamamlamış olduk. Bu tur uluslararası organizasyonlar ulkemizin dunyanın dort bir yanından adının duyulmasına da vesile oluyor. Sadece Turkiye'de değil Avrupa'da da ilgiyle takip edilen turnuva, spor camiasından da tam not alarak yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu tum kamuoyuna gostermiş olduk" dedi. DHA __________________