Gozde Sonsırma, Baku'deki organizasyonda favori takımın bulunmadığını ifade etti. Bu yıl da Dortlu Final'a kaldıkları icin cok mutlu olduklarını dile getiren Gozde Sonsırma, şunları soyledi: "Acıkcası ust uste 2 sene oraya gidebilmek bizim icin cok buyuk bir gurur. Boyle bir başarı yakaladığımız icin hem kendim hem de takım arkadaşlarım adına cok buyuk gurur duyuyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu turnuvada bir takımın favori olduğunu duşunmuyorum. Cunku gunluk performans cok etkili olacak. O gun kim iyi bir performans sergilerse o şampiyonluğa ulaşacak." Gozde Sonsırma, yarı finalde karşılaşacakları Eczacıbaşı VitrA'ya 11 mactır kaybetmediklerinin altını cizerek, "Eczacıbaşı VitrA ile zaten surekli karşılaşıyoruz. Yarı finaldeki mac cok zorlu gececek. Rakibimiz karşısında son 11 macı kaybetmedik ama bu bir şey ifade etmiyor. O gun kim en iyi oyununu sergilerse o finale cıkacak" şeklinde konuştu. Turk voleybolunun 2003 senesinden bu yana cok buyuk bir yukseliş gosterdiğini bildiren Sonsırma, "Yabancı antrenorler ve oyuncuların gelmesiyle Turk oyuncuların seviyesinin arttığını duşunuyorum. Artık dunya capında yer edinmeye başladık. Milli takımda da biraz daha uzerine koyabilirsek, daha iyi yerlere geleceğimizi duşunuyorum" şeklinde sozlerini tamamladı. Naz Aydemir Akyol: "Hedefimiz şampiyonluk" VakıfBanklı voleybolcu Naz Aydemir Akyol, Baku'ye iddialı gideceklerini aktararak, "Hedefimiz şampiyonluk. Baku'ye iddialı bir şekilde gidiyoruz. Bunun icin de son 3 haftadır yoğun bir antrenman programı uyguluyoruz" dedi. Genc pasor, dortlu finaldeki ilk maclarını Eczacıbaşı VitrA ile yapacaklarını hatırlatarak, "Eczacıbaşı VitrA, gecen seneden bu yana oldukca fazla mac oynadığımız bir ekip. Birbirimizin acıklarını ve guclu yanlarını cok iyi biliyoruz. Daha once her ne kadar cok karşılaşmış olsak da bu mac 0-0'dan başlayacak. Tek mac uzerinden oynanması ve kazananın finale yukselmesi bu karşılaşmayı cok onemli yapıyor" diye konuştu. Finallerde yer alacak takımların guclu ekipler olduğuna vurgu yapan milli voleybolcu, "Oldukca guclu takımlar var. Rabita Baku zaten evsahibi ve taraftar desteği arkasında olacaktır. Dinamo Kazan da Gamova'lı ve Del Core'li kadrosuyla oldukca guclu bir ekip. Turk takımları da oldukca guclu ama adı uzerinde dortlu final. Herkesin şansının eşit olduğunu duşunuyorum" ifadelerini kullandı. "Başarının kaynağı kaybetmeyi istemeyen takımımız" Akyol, arka arkaya 73 resmi macı kazanmalarının, takımın kaybetmeyi istemeyen ruhundan kaynaklandığını soyledi. Takımın İtalyan antrenoru Giovanni Guidetti'nin takımı hazırlamada onemli etkisi olduğuna değinen başarılı oyuncu, şoyle devam etti: "Başarının kaynağı, oncelikle yonetimin iyi bir takım kurması. Calışmayı seven, kaybetmeyi istemeyen ve kazanmak icin terinin son damlasına kadar mucadele eden oyunculardan kurulu bir takımız. Bunun yanı sıra son derece iyi bir teknik kadromuz var. Antrenorumuz Guidetti'nin teknik ve taktik olarak hazırlanmamızda buyuk katkısı var." Resmi karşılaşmalardaki 73 maclık kazanma serisinin Fenerbahce karşısında son bulmasının takımı moral olarak etkilemediğini dile getiren 23 yaşındaki voleybolcu, şoyle konuştu: "Kazanma serimizin bitmesi, moral olarak bizde bir şey değiştirmedi. Aksine daha fazla motive olmamızı sağladı. Mağlubiyetin erken olması bence iyi oldu. Yenilgi onemli bir yerde gelmedi. Telafisi olduğu icin ligde hala lideriz. Bu yuzden hatalarımızı gormemiz acısından oldukca faydalı oldu. Savaşmadığımız zaman yenilebileceğimizi gosterdi. Şu an iyi bir performans sergiliyoruz. Onun icin Fenerbahce yenilgisinin kotu bir etkisi olmadığını soyleyebilirim." AA __________________