CEV Cup 4’lu Finaller Turu rovanş macında Belcika’nın Lindemans AALST takımına konuk olan Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, CEV CUP’ta yarı finale yukseldi. Karşılaşma sonrası başantrenor Nedim Ozbey, yardımcı antrenorler Umut Cakır ile Huseyin Gultekin, kaptan Selcuk Keskin, oyuncular Melih Sıratca, Onurcan Cakır ve Ufuk Minici, Galatasaray Televizyonu’ndan Alican Baykın’ın sorularını cevapladı. Acıklamalar şu şekilde: NEDİM OZBEY “Gercekten cok inandık. Cıkmayı cok istedik. Ben bu macı Galatasaray’da oynarken bir arkadaşım vardı Osman Dehrioğlu. Buraya gelirken vefat etti. Onun ruhuna hediye ediyorum. Camiamıza hayırlı olsun.” UMUT CAKIR “Cok stresli bir mac oldu. İlk seti cok iyi oynadık, kazandık. İkinci set 16-10 ondeyken, 5 numaralı oyuncuları cok iyi servis attı. Yakalandık ve kaybettik. Ondan sonra o setin şoku devam etti acıkcası. Bu tur maclarda 2 set almaya calışıyorsunuz ama o da ayrı bir stres. Cok iyi oynadı karşı taraf. Dorduncu set biz yeniden kendimize geldik. O tedirginliği attık. Cok iyi savaştı sporcuların hepsi. Cok hırslı oynadık. Cok onemli bir turu atladığımızı duşunuyorum. CEV Kupası’nda ilk 4’e kaldık. Bu bizim icin lig icin de cok iyi olacaktır. Burada cok savaşarak galip geldiğimize inanıyorum. Bundan sonra inşallah ligde de daha iyi oynayacağız. CEV Kupası’nda daha da ileri gitmek istiyoruz. Zor bir rakibimiz var. Elimizden geleni yapacağız.” HUSEYİN GULTEKİN “Buranın zor gececeğini biliyorduk. İlk seti kazandık ama ondan sonra iki seti kaybedince takımın strese gireceğini tahmin ettik. Olabildiğince sakin tutmaya calıştık oyuncularımızı. Bunu da başardık. Neticesinde dorduncu seti kazanıp turu garantiledik. Hafta sonu Tokat macımız var. Ondan sonra Arhavi ve Ziraat macları var. Sonrasında yarı finalde Rusya deplasmanı var. Şimdi oralara hazırlanacağız.” SELCUK KESKİN “Cok mutluyuz. Cok zor bir mac olacağını biliyorduk. İnişli – cıkışlı oynadık, galip gelemedik ama turu gectiğimiz icin cok mutluyuz. Şimdi onumuzde Rus takımı var. Cok zorlu bir deplasmana gideceğiz tekrar. Sonra ikinci macı kendi evimizde oynayacağız. Gidebildiğimiz yere kadar gidip kupayı almak istiyoruz. Bundan sonraki maclar cok daha zor olacak bunun bilincindeyiz. Bu guzel taraftarımızla her şeyin ustesinden gelebiliriz buna inanıyoruz. Her gecen gun daha iyi oynuyoruz. İnşallah devamını getireceğiz.” MELİH SIRATCA “Cok zor bir mactı. Baya uzun bir yoldan geldik zaten. İlk 4’e kalmak cok istiyorduk. Rakibimiz cok iyi mucadele etti. 2 set aldılar, biz de 2-2’ye getirdik. Bir ust tura yukseldik. Şimdi Rus takımıyla oynayacağız. Uzun bir yolculuğa gideceğiz tekrardan. İlk 4’e kaldığımız icin cok mutluyuz. Umuyorum final icin de Rusları yeneriz.” ONURCAN CAKIR “Cok guzel başladık karşılaşmaya. Deplasmandaki ilk seti almamız buyuk avantajdı. İkinci seti verdik. Salonda duraklamalar oldu. Hakemlerin de cok hataları var. Ev sahibi takım avantajını kullandı. Ona rağmen 2-2 yapıp turu gecmeyi başardık. Cok mutluyuz. Uzun zaman sonra CEV’de ilk 4’e kaldığımız icin. Şimdi yarı finalde Rusya var. İnşallah o turu da gecip finale kalmak istiyoruz.” UFUK MİNİCİ “İki seti aldığımız takdirde turu atlıyorduk. Aldık ve turu atladık. Şimdi onumuzde Rus takımı var. Guclu bir ekip onlar da. Uzun ve yorucu bir seyahat olacak. O da zorlu bir mac. Umarım alnımızın akıyla oradan da cıkarız. Şimdi onumuzde Tokat macı var. Onu da alıp devam edeceğiz inşallah.” İnternethaber __________________