Arkadaşlar ben ve ailem kopek almaya karar verdik.İnternetten petshoplardan ordan burdan araştırdık ve 2tur kopek hoşumuza gitti.Biri Labrador diğeri Beagle.Biz 2katlı bi apartmandayız ve bir katın yarısı bir daire yani ev baya geniş hayvan icin.Apartmanın arkası ve onunde kucuk bahce var.Ve oturduğumuz mahalle duzenli 2kattan fazla evler yok etraf hep bahce evlerin hepsi bahceli ve dibimizde ormanlık alan var.Kopek icin cok uygun bir yerdeyiz fakat bizim sorunumuz iş ve okul.Annem babam ve ben sabah 8 gibi cıkıyoruz annem gunune gore saat2 ile 4arası eve geliyor.Ben liseye gidiyorum tam gun 4de bitiyor okul evimizin dibinde arada bir izin alıp oğlen cıkıyorum.Benim asıl soylemek istediğim şey biz evde yokken kopeğin havlamaması biz kopeğe evin icinde bakcaz fakat sabah gittiğimizde geniş bir balkon var oraya koycaz.Biz yokken olabildiğince az havlayan kopek istiyoruz.Kolay eğitilebilir olsun birşeyi oğretmek icin 2ay falan uğraştırmasın.Biz balkona kum koycaz biz yokken tuvaletini kuma etsin akşam zaten okuldan gelince onu ormanda gezdiricem tuvaletini ettiricem sadece biz yokken balkona koycaz kopek normalde evin icinde yatıcak.Oyunculuğu ve sahibine sadakati tam olsun kızgın bi kopek olmasın istiyoruz.Ayrıca biz Goldenada baktık beğendik fakat cok tuylu evde bakacağımız icin etraf hep tuy olur.Tabiki her hayvanda tuy var tuy dokcek fakat daha az tuyluler daha iyi olur.Ayrıca 1tane alıcaz yalnız olucak.Ama bizim mahalle kedi,kopek,martı,ordek dolu hatta ev sahibinin kecileride var yani o konuda yalnızlığı yok ama evdeyken yanında bizim dışımızda arkadaşı olmıcak. Bu isteklerimle bu 2kopeği karşılaştırdığımızda sizce hangisini alsak daha iyi olur?Bu kopekler hakkında bilgisi olan bu kopeklerden besleyen arkadaşların goruşlerini bekliyorum şimdiden teşekkur ederim.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Evcil Hayvanlar
- Arkadaşlar kopek alıcam 2hafta icinde ama kararsızım(Labrador veya Beagle)