2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan’a 3-2 yenilerek ikinci olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenoru Giovanni Guidetti, "Takımın yaptığıyla gercekten cok mutluyum." dedi. 2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan’a 3-2 yenilerek ikinci olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenoru Giovanni Guidetti, "Takımın yaptığıyla gercekten cok mutluyum." dedi. Guidetti, final macının ardından AA muhabirine yaptığı acıklamada, Ankara seyircisine desteklerinden oturu teşekkur etti. Genc takım olduklarına işaret eden Guidetti, "Takımın yaptığıyla gercekten cok mutluyum. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Sırbistan bugun en iyi oyununu oynamadı. Macı onlara biz verdik. Hepsi genc oyuncular. Coğunun ilk final macı. Cok genc bir takımız. O yuzden bircok hata yaptık." ifadelerini kullandı. Kaptan Eda: "Final oynamamız beklenmiyordu" Milli takımın kaptanı Eda Erdem Dundar ise şampiyonluğu kıl payı kacırdıklarını belirtti. Turnuvanın genelinde cok iyi oynadıklarını vurgulayan Eda, "Final oynamamız beklenen bir şey değildi. Ama biz genc ekibimize rağmen Ankara seyircisinin muhteşem enerjisi ve desteğiyle final oynamayı başardık. 2-1 geriden gelip macı tie-break’e uzattık. Dunya ve Avrupa’da bir numara olan takıma karşı bu şekilde mucadele etmek gurur verici." diye konuştu. Cok uzgun olduklarını soyleyen Eda, şoyle devam etti: "Ancak spor boyle bir şey. Basit hatayı affetmiyor. Sırbistan gibi bir takıma karşı basit hata yapıyorsanız sonucu tabii ki olacaktır. Yine de takımımla cok gurur duyuyorum. İnanılmaz bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Bunu yabancı takım arkadaşlarımdan da duyuyorum. Gercekten her anlamda katıldıkları en iyi Avrupa Şampiyonası olduğunu soyluyorlar. Ben de o kadar turnuva oynadım, bizim yaptığımız gibi turnuva yaşamadım. Gonul isterdi ki altın madalya alalım ama 16 yıl sonra gumuş madalya da bence cok keyif verici. İnşallah bu takımın onu acık." Eda, Ankara seyircisinden ovguyle bahsederek, "Ankara seyircisi voleybolu cok iyi biliyor. Voleybolu, ’Filenin Sultanları’nı cok seviyor. Rakibe inanılmaz baskı yapan bir seyircimiz var. Dolu tribunlere karşı oynamak cok keyifli. Salonlarda voleybol artık 12 bin seyirciden daha fazlasına hitap ediyor. Salonlarımızı daha fazla buyutmemiz lazım." şeklinde goruş belirtti. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Voleybol
- Giovanni Guidetti: "Takımın yaptığıyla gercekten cok mutluyum"