Bir kc hafta once yine burada muhabbet kuşu almak istediğim ile ilgili bir başlık acmıştım ve yardım istemiştim. Kuşu uc hafta once aldım. İlk haftada baya alıştık birbirimize. Sapsarı bir erkek kuş. Aldığımda 1 aylıktı. Ancak ben kuşla cok fazla ilgilendim. Yani her gun alıp sevdim ama cok ağır hareketler yapmadım kuşa. Ama maalesef komşumuzun kucuk kızı ( 4 yaşında ) kuşumla oynamayı cok seviyordu ve bu akşam kuşla yine oynarken ona cok sert davranmış. Ben evden cıkmıştım, bir işim vardı. Annem yakalamış. Kız, kuşu minderin altına koyup ustune oturmuş, sonra ondan kacıyor diye kuşa sinirlenip sıkmış. Duvara fırlatmış. Kızın annesi kuşu zor kurtarmış. Geldiğimde kuşun oluyor dediler. Hemen kafese koştum, kafesin dibinde oylece yatıyor. Normalde bemi gorunce hemen kafesin kapısına gelirdi. Kanatları carpık duruyor, kanatlarını bir araya getiremiyor. Surekli hapşırıyor, gozlerini zor acıp kapatıyor. Elime aldım hemen, ucurmaya calıştım, pat diye yere duştu. Canavar gibi ucuyordu bir ssat once.
Arkadaşlar biliyorum yazı uzun oldu ama cok vicdan azabı cekiyorum. Kuşu gercekten cok sevdim ve kuşu kızın eline de ben verdim. Arkadaşlar kurtulma şansı var mı kuşun? Nasıl bir yol izlemeliyim? Annem ben cocukken iki tane kuşa bakmış ve onlar da olmeden once aynı benim kuş gibi davranmışlar. Nasıl kurtarabilirim? Cok alıştım ona. Bu kadar erken kaybetmek istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.