Afyonkarahisar Belediye Yuntaş Voleybol Genclik ve Spor Kulubu yoneticileri, duzenledikleri basın toplantısında kulubun kısa ve uzun vadeli hedefleri ile yeni sezon planlamasına ilişkin acıklamalarda bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı olan Kulup Başkanı Murat Oner başkanlığında gercekleşen toplantıya, Yonetim Kurulu uyeleri; Ercan İşlek, İbrahim Yılmaz, Mehmet Kocabıcakoğlu ve Orhan Meydanoğlu ile Denetim Kurulu uyeleri; Fatma Gamze Kılıc, Saliha Kılıncarslan ve Sibel Bilen, Voleybol İl Temsilcisi Savaş Aslan, Başantrenor Burak Hascan ve Altyapı Antrenoru Omer Pınar katıldı. Kulubun Yonetim Kurulunda erkek, Denetim Kurulunda ise kadınların yer almasının kamuoyu nezdinden bir farkındalık oluşturma duşuncesiyle yapıldığını belirten Kulup Başkanı Murat Oner, "Oncelikle gecmiş donemde kulubumuze katkı sağlayan herkese teşekkur ediyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in girişimleriyle kulubumuzu yeniden yapılandırırken, toplumun tum kesimlerini kucaklayan bir yonetim oluşturmak istedik. Bu yuzden belediyemiz, valiliğimiz ve kamu kurumlarımız ile işadamlarımızın ağırlıkta olduğu bir yonetim planlaması yaptık. Yonetim Kurulunu erkeklerden, Denetim Kurulunu ise kadınlardan oluşturduk ki buradaki amacımız da topluma mesaj vermek ve farkındalık oluşturmak. Ancak bunun yanında, şehrimizdeki voleybolla ilgili tum paydaşların bilgisine ve tecrubesine kesinlikle ihtiyacımız var" dedi. MEVCUT KADROYLA PLAY-OFF'U HEDEFLİYORUZ Yeni sezonda takımın başında Başantrenor Burak Hascan'ın gorev yapacağını kaydeden Başkan Murat Oner, "Burak hocamız gecen yıl takımın kaptanıydı bu sezon da inşallah başantrenor olarak gorev yapacak. Şu anda tamamı şehrimizin cocuğu olan 20 gencle yeni sezon hazırlıklarına başladık. A Takım'dan 7 oyuncuyla anlaşma sağladık. İnşallah onlar da bayramdan sonra takımla calışmalara katılacaklar. Bu kadroyla play-off mucadelesini hedefliyoruz. Şu anki butceyle planladığımız bu. Eğer spor kamuoyu, şehrimizdeki tum paydaşlar ve işadamlarımız destek verirse hedefimizi yukseltir, yeniden Efeler Ligi'ne cıkmak icin mucadele ederiz" diye konuştu. DESTEK ALIRSAK EFELER LİGİNİ ZORLAMAK İSTİYORUZ Butce planlamasıyla ilgili de bilgi veren Oner, "Bizim bu yılki butce planlamamız yaklaşık 550 bin TL civarında. Gecen yıldan Efeler Ligi'nden kalan 550 bin TL civarında borc var. Yani tahminen 1 milyon 100 bin liralık butceyle biz bu işi goturmeyi amaclıyoruz. Bu butce bizi play-off oynamak icin zorlayan bir butce. Daha once de soylediğim gibi eğer destek alırsak Efeler Ligini zorlamak istiyoruz. Bu konuda, kaynak oluşturmak icin reklam ve sponsorluk destekleriyle ilgili yonetim kurulu toplantısı yapacağız. Yine yonetim olarak sosyal sorumluluk projeleri ureteceğiz. Aslında sosyal faaliyetlere ac bir şehiriz. Bu yuzden sporun cazibesini kullanarak, cocuklarımızı internet kafe koşelerinden kurtarıp, boş vakitlerini sportif etkinliklerle gecirmelerini sağlayacağız" dedi. 2 YA DA 3 TAKIMLA BOLGESEL LİGE KATILACAĞIZ Altyapıya cok buyuk onem verdiklerini dile getiren Murat Oner, "Genclerimizle ozel olarak ilgilenip bu sezon uc ya da dordunu A Takıma katmayı hedefliyoruz. Ayrıca musabaka heyecanını tatmaları ve formda kalmaları icin genclerimizle bolgesel lige katılacağız. Eğer oyuncu sayısı yeterli olursa iki takımla katılabiliriz. Boylelikle iki genc takımımız arasında rekabette olacaktır. Yine bir bayan voleybol takımı kurarak, onlarla da bolgesel lige katılmayı amaclıyoruz. Yaz okulları kapsamında, kulubumuzun şu anda 75’in uzerinde sporcusu var. Diğer spor kuluplerimizde de bu şekilde planlamamız var. Ayrıca, daha onceden dışarıda kalan Afyonkarahisarlı sporcuları yeniden kazanıyoruz. Bu sporcularımızın diğer genclere rol model olmasını, onların da bu durum karşısında, 'ben de burada oynayabilirim' diyerek takımlarımızı sahiplenmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Takım yoneticileri daha sonra Başantrenor Burak Hascan yonetiminde yeni sezona hazırlanan genc oyuncuların idmanına katıldı. Gunluk Gazeteler. __________________