Arkadaşlar ben yazın bir boxer alcam ama hangi cins alcamı bulamadım lutfen bana yardımcı olun ama cinsi yazınca yanına neden o cins oldunu eklemeyi unutmayın.....

boxer kopekleri ile ilgili bilgiler

Temel Ozellikleri
Boxer "en guzel cirkin kopek" olarak da tanımlanmıştır. cok iyi huylu ve sadık bir kopektir. Kin duymaz, cocuklarla arası iyidir. Kolay eğitilir.

Boxer uzun omurlu bir kopek değildir. Genellikle 10 yaşına kadar yaşayamaz. Romatizmaya yakalanabilir. Bu nedenle yağmurlu havalarda yuruyuşe cıkarılmamalıdır. Dişleri sık sık veteriner bakımı gerektirir.

Neler Yapar?
Boxer polis faaliyetlerinde, ayrıca bekci kopeği, muhafız ve korler icin rehber olarak kullanılır. Daha onemlisi sevimli ve canlı bir arkadaş olarak buyuk değer taşır.

Hoşgorulu, oyuncu bir kopektir. Ancak yabancılara karşı kuşkucudur. Egzersizden hoşlanır, sık sık uzun yuruyuşlere cıkarılmalıdır.

Kokeni
Resmi, ilk kez bir Flaman dokumasında yer almıştır. Fakat, bu sanatcının hayal gucunden de kaynaklanmış olabilir, cunku boxer cinsi o donemler henuz mevcut değildi. Bu cins 1850'de Munih'de Bullenbeisser Mastiff'i ile Bulldog'un ciftleştirilmesiyle geliştirildi. Bu cinslerin ilki, ayı avında kullanıldı; ikincisiyse, boğalarla dovuşmek icin. Atalarının vahşi icgudulerinin bu gecmişten kaynaklandığı duşunulmektedir.

Bununla birlikte zeki kopek yetiştiriciler, hayvanın vahşi ozelliklerini bir olcude gidermiş, kopeğin gorunuşunu biraz yumuşatmışlardır. Bu cinsin vucut hatlarının ve karakterinin mukemmelliği, 1896'da tamamlanmış ve aynı yıl ilk boxer klubu kurulmuştur.

Boxer cinsi kopekler temel kokenleri ve karakteristik ozellikleri aşağı yukarı aynı olmakla beraber kendi iclerinde birkac cinse ayrılırlar. Bu farklılık en belirgin olarak tuy renklerinden gozlenebilir.

cizgili Boxer, temel rengi, Boxer'inkiyle aynıdır. Ancak, kaburgaları boyunca butun vucudunu cevreleyen cizgileri vardır. Kişiliği ve diğer ozellikleri aynıdır.

Kumral Boxer, Boxer ve cizgili Boxer'in kırmasını elde etme cabalarından doğmuştur. Yuzundeki siyah maske sadece burnunu ortmelidir, yoksa korkutucu bir gorunum verir. Kişiliği ve diğer ozellikleri aynıdır