Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Unal Karabıyık, Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde Turk takımlarının şampiyonluk ve ucunculuk elde etmesinin kendilerini cok mutlu ettiğini soyledi. Erol Unal Karabıyık, yaptığı acıklamada, 3-5 yıl oncesine kadar Turk voleybolu icin hayal olarak nitelendirilebilecek bir başarıya bu sezon ulaşıldığını kaydederek, "İki takımla birlikte dortlu finalde yer almak, kupayı kazanmak, 3-5 yıl oncesinde sadece hayal edilebilirdi. Şimdi bir takımımız şampiyon, diğeri ise ucuncu oldu. Kurallar izin verse dortlu finale 3 takımımız da katılabilir, iki takımımız da final oynayabilirdi. Şampiyon olan Vakıfbank Guneş Sigorta Turk Telekom ile ucuncu sırayı elde eden Fenerbahce Acıbadem takımlarımızı tebrik ediyorum, Turk voleyboluna buyuk bir onur yaşattılar. Eczacıbaşı VitrA kulubumuz de bu kupada iyi mucadele etti. Voleybol kuluplerimiz daha da yukselecek" ifadelerini kullandı. Burhan Felek Spor Salonu'nda Fenerbahce Acıbadem'in ev sahipliğinde gercekleştirilen organizasyonun mukemmel olduğunu ifade eden Karabıyık, "CEV yetkilileri organizasyon ve seyirci sayısı nedeniyle bizleri kutladı. Organizator kulup Fenerbahce ile Sayın Mehmet Ali Aydınlar'a bu nedenle teşekkur ediyorum" dedi. "TAKIM RUHUNU SAHAYA YANSITTILAR" Vakıfbank Guneş Sigorta Turk Telekom'un takım ruhunu sahaya yansıtarak şampiyonluğa ulaştığını anlatan Karabıyık, şoyle devam etti: "Vakıfbank Guneş Sigorta Turk Telekom, cok sağlam adımlarla geliyordu. Cok iyi bir takım ruhu, birliktelik yakalamışlar. Cok iyi kenetlenmişler. Takım oyunlarında başarının buyuk farkı da bu. Vakıfbank Guneş Sigorta Turk Telekom, cok iyi mucadele etti ve Turkiye'ye buyuk bir onur yaşattı. Oyuncularını, teknik heyetini ve yoneticilerini kutluyorum." "MİLLİ TAKIM ADINA UMUT VERİCİ" Erol Unal Karabıyık, dortlu finalde Vakıfbank Guneş Sigorta Turk Telekom ve Fenerbahce Acıbadem'de mucadele eden Turk oyuncuların cok iyi bir performans sergilediğini, bunun da milli takım adına umut verdiğini soyledi. Yabancı sayısının sınırsız olmasını isteyen bir goruş olduğunu, ancak kendisinin bu sayının sınırlı olmasından yana olduğunu ifade eden Karabıyık, "Yerli oyuncu sayısı arttıkca, bu milli takımı iyi yonde etkileyecektir. Turk oyuncularımız bu tur uluslararası organizasyonlarda mucadele ettikce, bu durum Turk voleyboluna buyuk katkı yapacaktır. Ben dortlu finalde Turk oyuncuların mukemmel oynadığını duşunuyorum" diye konuştu. "(İYİ Kİ ORGANİZASYONU VERDİK) DEDİLER" Turkiye'nin organizasyondan tam not aldığını kaydeden Karabıyık, "Dortlu finalin verilmesi icin cok ısrar ettim. CEV Başkanı Andre Meyer, organizasyon sonrası (İyi ki organizasyonu size verdik) dedi. İlk gun Fenerbahce Acıbadem'in, Vakıfbank Guneş Sigorta Turk Telekom'a yenilmesinin ardından ikinci gun yeterli seyircinin gelemeyeceğini duşunduler. Ancak ikinci gun de salon doluydu, bu da bizleri cok sevindirdi" şeklinde konuştu. "BEŞİKTAŞ'IN DUŞMESİNE UZULDUM" Karabıyık, Aroma Erkekler Birinci Ligi'nde kume duşen Beşiktaş'ın şanssızlıklar yaşadığını soyledi. Siyah-beyazlıların lige iyi bir başlangıc yaptığını, ancak yabancı oyuncularının sakatlanmasıyla şanssızlıklar yaşadıklarını anlatan Karabıyık, "Beşiktaş'ın kume duşmesine ben de uzuldum. Ancak yapabileceğimiz bir şey yok. Bizim gorevimiz ligi adil bir şekilde yonetmek" diyerek sozlerini tamamladı. Kaynak : www.ntvspor.net __________________