Manisa'nın Turgutlu ilcesinde sportif faaliyetlerini surduren Turgutlu Belediyespor Erkek Voleybol Takımı oyuncuları kitap okuma alışkanlığını pekiştirmek icin her antrenman oncesi 15 dakika kitap okuyor. Manisa'nın Turgutlu ilcesinde sportif faaliyetlerini surduren Turgutlu Belediyespor Erkek Voleybol Takımı oyuncuları kitap okuma alışkanlığını pekiştirmek icin her antrenman oncesi 15 dakika kitap okuyor. Manisa'nın Turgutlu ilcesinde 15-16-17 olmak uzere uc farklı yaş kategorisinde sportif faaliyetlerini surduren Turgutlu Belediyespor erkek voleybol takımı hem eğitimlerinden geri kalmamak hem de daha başarılı bir spor hayatı yaşamak icin antrenman oncesi 15 dakika kitap okuyor. ectiğimiz sezon farklı 3 kategoride Turkiye finallerine giden Turgutlu Belediyespor Erkek Voleybol Takımı antrenman oncesi duzenledikleri kitap okuma etkinliği sayesinde okul hayatlarında da başarıyı yakaladı. Kitap okuma alışkanlığı ile birlikte sporda da başarıyı yakalayan takım oyuncuları ozel okullardan burs almaya da hak kazandı. Sporda yakaladıkları başarının eğitim hayatını da olumlu etkilediğini soyleyen Takım Kaptanı Hakan Kaz, "Burada yakaladığımız başarı bize burslu eğitim gorme kapısını actı. Bu imkanlara sahip olmak bizleri mutlu ediyor. Her antrenman oncesi 15 dakika kitap okuyoruz ve bunun faydasını her alanda goruyoruz. Belediyemiz sayesinde bugunlere geldik. Sporun yanında eğitime de onem veriyoruz. Antrenman oncesi ve boş zamanlarımızı oturarak değil okuyarak değerlendiriyoruz" dedi. Aynı zamanda edebiyat oğretmeni olan takım antrenoru Yener Başturk, kitap okumanın sporda buyuk bir onem taşıdığını belirterek, "Voleybola buyuk bir sevgim var, edebiyat oğretmeniyim ama voleybol antrenoru belgelerimi alarak oğrencilerimize ve oyuncularımıza katkı sunmak istedim. Belediyemizin bize verdiği imkanlar doğrultusunda calışmalarımızı surduruyoruz. Edebiyat oğretmeni olmam nedeniyle oyuncularıma hem okumayı, hem ders calışmayı sevdirmeye calışıyorum hemde voleybol oğretmeye calışıyorum. Değerli belediye başkanımız Turgay Şirin'e bize bu imkanları sağladığı icin teşekkur ediyoruz. Gecen yıl kucukler, yıldızlar ve gencler kategorisinde musabakalara katıldık ve 3 kategoride de Turkiye finallerine kaldık. Cocuklara spor yapmayı ve spor yaparken de kazanabilecekleri başka davranışları da oğretmeye calışıyoruz. Oyuncularımızın bazıları oynadıkları voleybol sayesinde eğitim bursu kazandılar. Hem kulubumuzde oynuyorlar hemde okul takımlarında yer alıyorlar. Oyuncularımız eğitim, oğretim ve sportif anlamda gelişmeleri icin belediyemizle birlikte elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu. İHA __________________