Tahincioğlu Basketbol Super Ligi'nin 23. haftasında İstanbul Buyukşehir Belediyespor'un Sakarya Buyukşehir Belediyespor'u 95-86 mağlup ettiği macın ardından iki takımın başantrenorleri acıklamalarda bulundular. Tahincioğlu Basketbol Super Ligi’nin 23. hafta karşılaşmasında konuk ettiği İstanbul Buyukşehir Belediyespor’a 95-86 mağlup olan Sakarya Buyukşehir Belediyespor’un başantrenoru Selcuk Ernak, ilk yarıda biraz tereddutlu başlayıp rakibe cok avantaj verdiklerini ama ikinci yarıda sezon boyunca sahip oldukları karakteri gosterdiklerini soyledi. Sakarya Spor Salonu’nda oynanan mucadelenin ardından duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulunan Ernak, İstanbul Buyukşehir Belediyespor takımını aldığı galibiyetten dolayı tebrik etti. Oyuncu eksikliklerinin ortada olduğunu vurgulayan Ernak, "4-5 oyuncumuz eksik. Herkes bizim kaybetmemizi bekliyordu, biz haric. Takımımızın boyle bir karakteri yok. İlk yarıda biraz tereddutlu başlayıp rakibimize cok avantaj vermiş olabiliriz ama ikinci yarıda sezon boyunca sahip olduğumuz karakteri gosterdiğimize inanıyorum." diye konuştu. Selcuk Ernak, macı kazanmaya heveslenecek noktalara getirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "25’lerden 8-9 sayılara... Ondan sonra beceremedik. Oyuncu kardeşlerime bu karakteri sezon boyunca gosterdikleri icin teşekkur ederim. Bizim icin en onemli olan şey, teknik detaylardan cok, sağlıklı hale gelip mumkun olduğu kadar eski rotasyonumuza geri donmeye calışmak. Bu hafta donecek oyuncularımız var. Birbirinden bağımsız bir suru şanssızlık yaşadık ama biz bu takımı zaten bunun icin kurduk. Zor gunlerde kafamız dik kalabilsin diye karakterli insanları bir araya getirdik. 47 yaşındayım, hayatım boyunca oğrendiğim yegane iki şey, vicdandan ve adaletten vazgecmemek. Size sadece soyleyebileceğim bu. Ben bugun bunu hissetmedim." Erdoğan: "Deplasman galibiyeti bizim adımıza cok onemli" İstanbul Buyukşehir Belediyespor Başantrenoru Ertuğrul Erdoğan ise bu akşam Sakaryalı basketbolseverlerden cok etkilendiğini soyledi. Sakarya’nın basketbol şehri olmaya adım adım ilerlediğini ifade eden Erdoğan, "Burada tabii başantrenor Selcuk Ernak ile ekibinin buyuk emeği ve payı var. Bir o kadar da tahmin ediyorum idari kadronun emeği var. Cunku ozellikle ilk sene boyle bir başarıyı elde etmek cok kolay bir şey değil. Bir teknik adam olarak bunun hakkını teslim etmem lazım." dedi. Her iki takımın da sakatlıklar nedeniyle buyuk sıkıntı yaşadığını soyleyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Hedefimiz bu yıl play-off yapmak ve hala o sınırda bunun mucadelesini veriyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu deplasman galibiyeti bizim adımıza cok onemliydi. İyi başladığımız bir macı zora soktuk. Prese karşı hataların peş peşe geldiği bir son periyot yaşadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizim acımızdan onemli bir galibiyet." Kaynak Ajansspor __________________