Beşiktaş Kulubu Basketbol Şubesinden Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Cihat Kumuşoğlu, Tahincioğlu Basketbol Super Ligi’nde siyah-beyazlı takımın Anadolu Efes’e 78-69 mağlup olduğu mactaki hakem kararlarına tepki gosterdi. Beşiktaş Kulubu Basketbol Şubesinden Sorumlu Yonetim Kurulu Uyesi Cihat Kumuşoğlu, Tahincioğlu Basketbol Super Ligi’nde siyah-beyazlı takımın Anadolu Efes’e 78-69 mağlup olduğu mactaki hakem kararlarına tepki gosterdi. Kumuşoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, başa baş gecen bir mucadele sonunda Anadolu Efes’e yenildiklerini kaydederek, "Sporun icinde ve doğasında yenilmenin de olduğunu biliyor ve rakibimizi tebrik ediyoruz. Kulup olarak sporun bir parcası olan hakem arkadaşlarımız hakkında mumkun olduğunca konuşmamaya dikkat ediyoruz. Her insanın hata yapabileceği mantığından yola cıkarak bircok kez onların, istemsiz olduğunu duşunduğumuz hataları karşısında hoşgorulu bir tavır ortaya koyduk. Bu sezon arka arkaya ve bircok macta tarafımıza verilen hatalı kararlar Anadolu Efes macında icinden cıkılmaz bir hal aldı." diye konuştu. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren sert temasların gormezden gelindiğini kaydeden Kumuşoğlu, şoyle devam etti: "Hakemler, inisiyatiflerini hep aleyhimize kullandılar ve oyun tempomuzu duşurduler. Oyun kurallarının hakemlerin inisiyatiflerine gore değişiklik gostermesi, mucadelenin bitimine dakikalar kala oyunu kontrolumuz altına almışken basketbolcumuz Kenan Sipahi’ye yapılan sert faulun pota altında bulunan ucuncu hakem tarafından es gecilmesiyle ayyuka cıktı. Karşılaşma boyunca tahammul sınırlarını zorlayan dudukler sonrasında rakibimize sağlanan avantaj, sahada verilen hatalı kararların istemli bir şekilde olduğunu bize duşunduruyor. Bir camianın kaderini hakem kararları belirlememeli." Hakemlerin verilen emeğe saygı duyması gerektiğini ve bu doğrultuda adaletli mac yonetmelerinin onemli olduğunu vurgulayan Kumuşoğlu, "Anadolu Efes ile oynanan macta verilen kararların takdirini Turkiye Basketbol Federasyonu ve kamuoyuna bırakıyoruz. Biz avantaj değil, emeğimize saygı ve adaletli yonetim istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. AA __________________