Gelecek sezon Galatasaray Doğa Sigortası forması giyecek olan Yiğit Arslan, roportaj verdi. AdTech Ad by Eurohoops Team / [email protected] Gelecek sezon Galatasaray Doğa Sigorta forması giyecek olan Yiğit Arslan, Milliyet’ten Umit Avcı’ya acıklamalarda bulundu. 23 yaşındaki oyuncu, kariyer hedefleri, milli takım ve Dunya Kupası hakkında konuştu. Yiğit Arslan, milli takım ve Dunya Kupası’yla ilgili şu yorumlarda bulundu: “Oynayarak gelmenin artısını hissediyorum. Cunku antrenmanlarda ne kadar calışsanız da, macta oynamak, oyuncunun gelişimini gormesi ve ozguven kazanması icin cok daha onemli. Ben de kendimi daha cok gelişmiş ve gelişime hazır goruyorum. Daha onumde yol var ve bunun icin calışmayı surduruyorum” “Uzak bir hedef değil ama zor olduğu da gercek. Burada 12 kişilik kadroya kim girer bilmiyorum, sonucta karar teknik ekibimizin ama Cin’de sahaya cıkan kim olursa olsun, ben her şeyini ortaya koyan bir takım olacağımızı duşunuyorum. Umarım bu da bizi Olimpiyatlara kadar goturur. Aslında bu kadronun geleceğinin cok daha iyi olacağını soyleyebiliriz ama şu anda sahip olduğumuz potansiyeli sahaya yansıtırsak, guzel sonuclar alırız” “Skor ozelliğimin yuksek olduğunu duşunuyorum. Bir şekilde potaya giderek veya katlarla, şutlarla, skoru bulabiliyorum. Oyunun icinde zaman zaman point guard oynayarak topu getirmeyi, dağıtmayı, ekstra pasları yapmayı ve bu sene biraz daha geliştirdiğim ikili oyunları kullanarak takıma katkı vermeye calışacağım. Topu potaya atarken cok duşunmem. Cunku zaten skorer bir oyuncu olarak bunu yapmam gerekiyor. Cesaretli olmayan bir kişinin yukarılara cıkacağını duşunmuyorum. Dolayısıyla nerede olursa olsun, şutuma guvenirim ve pozisyon geldiğinde cekinmeden atarım. Bunu hem Milli Takım hem de Galatasaray formasıyla gostermek isterim.” Genc oyuncu, Galatasaray hakkında şu acıklamaları yaptı: “Galatasaray taraftarının etkisini net şekilde biliyorum. Onların futbol veya basketbol herhangi bir branşta tribunleri doldurduklarında rakip takımı etki altına aldıklarını duşunuyorum. Bu da onların onunde oynayacak bir oyuncu olarak beni daha motive edecektir ve heyecanlandıracaktır. İlk macımıza cıkmak icin sabırsızlandığımı soyleyebilirim.” ” Yeni sezonda Galatasaray Doğa Sigorta forması giymeye hazırlanan Yiğit Arslan, transfer surecini şoyle anlattı: “Sezon sonunda bircok teklif geldi ama aralarından bana en uygun olan Galatasaray’dı. Eurocup seviyesinden duşmeden oynamaya devam edeceğim bir yer olması bu tercihi yapmamın nedenlerindendi. Hem ortam bazında hem antrenor etkisiyle de kendimi geliştirebileceğini bildiğim icin Galatasaray’a geldim. Coach Ertuğrul abi ile konuştuk. Onun zaten her zaman oyuncuyu daha iyisi icin zorlayan ve gelişimini hızlandıran bir antrenor olduğunu biliyorum. Orhun abi nasıl TOFAŞ’ta bunu yapıyorsa aynı ortamı Galatasaray ve Ertuğrul abiyle de bulacağımı duşundum ve basketbola başladığım yer olan Bursa’dan 15 yıl sonra ayrıldım. İleride umarım Euroleague seviyesinde de oynarım. Umarım Galatasaray’ı Euroleague takımı yaparız.” Eurohoops.net/tr __________________