Turkiye Basketbol Federasyonu tarafından yapılan acıklama ile Basketbol Milli Takımları ile Total Oil Turkiye arasında bir sponsorluk anlaşması imzalandığı duyuruldu. TBF‚den yapılan acıklamada şu ifadelere yer verildi: „Turkiye’nin lider akaryakıt şirketlerinden Total Oil Turkiye, Turkiye Basketbol Federasyonu ile imzaladığı anlaşma ile Basketbol Milli Takımları’nın ana sponsoru oldu. İmza toreni, Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Turkoğlu, Demiroren Holding Yonetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demiroren, Total Oil Turkiye ve Demiroren Grubu Şirketleri Yoneticileri, Turkiye Basketbol Federasyonu Temsilcileri, spor camiası ve basın mensuplarının katılımıyla, Ortakoy Esma Sultan Yalısı’nda gercekleşti. İmza toreninde konuşan Turkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Turkoğlu, “Turkiye’de basketbol ailesi olarak buyuk, guclu ve başarılı bir aileyiz. Mutluluğumuz birbirimize olan inancımızdan kaynaklanıyor. Sporcularımız, kuluplerimiz, sponsorlarımız, idarecilerimiz ve basın mensubu arkadaşlarımızla ortak hedef ve arzularımız var. Bu hedeflere ulaşmak icin yine ortak bir calışma hayata gecirmemiz gerekiyor. Bu anlamda basketbol ailemizin yeni uyesi Total İstasyonları ve Demiroren Holding, yuruduğumuz bu şanlı yolda gucumuze guc katacaktır. Başta Rahmetli buyuğumuz Erdoğan Demiroren, ardından abim ve başkanım Sayın Yıldırım Demiroren, calışmaları ile yıllardır Turk sporuna değerli katkılarda bulunmuş ve en onemli sorumlulukların altından başarı ile kalkmıştır. Bu nedenle Demiroren Ailesi’nin Total İstasyonları ile toplumumuzun buluşma noktası olarak basketbolu secmiş olmaları benim icin herhangi bir sponsorluktan cok daha fazla değerlidir.” dedi. Demiroren Holding Yonetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demiroren ise konuşmasında “Bu iş birliği bizim icin cok değerli ve anlamlı. Cunku Milli Takımlarımız tum Turkiye icin gurur kaynağı. Bugun, Total Oil Turkiye markamızla Turkiye’nin gururu Basketbol Milli Takımlarımızın ana sponsoru olduk. Turkiye Basketbol Federasyonu ile yaptığımız bu anlaşma ile ulkemizi en iyi şekilde temsil eden, bizlere buyuk başarılar yaşatan Basketbol Milli Takımlarımızı destekliyor olmaktan dolayı mutluyuz. Turk basketbolu, her gecen gun cok daha iyi noktalara geliyor. Genc nesillerin bu spora ilgisini artırmak ve gelişen basketbolu destekliyor olmak bize kıvanc veriyor. Bu vesile ile Basketbol Federasyonu Başkanımız Hidayet Turkoğlu’na, onun nezdinde tum Basketbol Federasyonu’na ve sporcularımıza, ulkemize ve milletimize yaptığınız katkılar icin teşekkur ediyorum. Hepimizin ovunc kaynağı olan basketbolcularımıza onumuzdeki musabakalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 2021 yılı sonuna kadar devam edecek anlaşma kapsamında Total Oil Turkiye, Basketbol Milli Takımlarını 3 yıl boyunca destekleyecek. Milli Takım formalarının sırtında Total ve Demiroren logoları yer alacak.“ Ayrıca Fanatik‚in haberine gore Demiroren, Basketbol Super Ligi’nin de isim sponsorluğunu almak istediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: „2011-2012’de Beşiktaş basketbol takımına da sponsor olmuştuk. O donem Beşiktaş uc kupayı da muzesine goturmuştu. Bugun yine başarı icin yola cıkıyoruz ve bu kez milli takımlarımızla yolumuza yurumeyi hedefliyoruz. 3 yıl surecek bu sozleşme ile Milli Takımların ana sponsoru olacağız. Cumhurbaşkanımızın onderliğinde sporda onemli calışmalar yapıyoruz. Sporcu yetiştirme ve sporcuları destekleme konusunda Turkiye başarılı işlere imza atıyor. Sporda ulkemiz buyuk başarıları hedef koydu. Biz de buna destek vermek icin buradayız. Bundan sonra ulkemizin spordaki hedeflerine ulaşması icin tum desteklerimizi vermeye devam edeceğiz. Basketbol Super Ligi’nin isim hakkını da istediklerini belirten Demiroren, “Değerli başkanımızdan bir istediğimiz var. Toplantı oncesinde de konuştuk. Basketbol liginin isim hakkını da misli.com olarak istiyoruz. Aramızda ufak bir iki detay kaldı. Akşam ustu ararsanız onu da cozeriz. eurohoops