Fenerbahce Beko, 2019-2020 sezonu hazırlıklarını bugun (26 Ağustos Pazartesi) yaptığı antrenman calışmaları ile actı. Sarı-lacivertli takımın ilk idmanında FIBA Dunya Kupası nedeniyle milli takımlarında bulunan oyuncular Melih Mahmutoğlu, Kostas Sloukas, Nando De Colo, Gigi Datome ve Ahmet Duverioğlu yer almazken bu isimlerin yerlerine Ivan Buva, Vladimir Stimac, Carl Engstrom, Milan Acimovic, Cukle Fedja, Burak Eşlik ve Oğuz Savaş antrenmana katıldı. Antrenmanın ardından takımla ilk idmanlarına cıkan yeni transferler Leo Westermann ve Derrick Williams, Fenerbahce TV mikrofonlarına Fenerbahce Beko forması giyecek olmaktan dolayı duydukları heyecan ve mutluluğu dile getirdi. Calışmalar oncesinde takımın baş antrenoru Zeljko Obradovic şoyle konuştu: “Sezona yeni başladık. Herkesle durumu değerlendirip ona gore calışmalara başlayacağız. Her sene olduğu gibi ilk saniyeden itibaren ciddiyetle ilerleyeceğiz. Adım adım ilerleyeceğiz.” Takım menajeri Cenk Renda ise şu acıklamaları yaptı: “Bu oyuncular 13 Eylul’e kadar bizimle olacaklar. 13’unden itibaren milli takımdaki oyuncuların katılımı ile tam kadro olacağız. Sakatlıksız, bol kupalı bir sezon diliyorum.” Fenerbahce Beko genel menajeri Maurizio Gherardini’nin acıklamaları ise şu şekilde: “Yeni sezon icin cok heyecanlıyız. Cekişmeli bir sezon olacak. Biz de cok iyi bir takım kurduk. İmzaladığımız oyuncularla kurduğumuz kadrodan dolayı cok mutluyuz. Bu noktada, boyle bir ekibi bir araya getirmemizi sağladıkları ve bu iyi oyuncularla sozleşme imzalamamıza imkan tanıdıkları icin Kulubumuze teşekkur etmek istiyorum. Aynı zamanda bugun burada bizimle olan, antrenman yapmamıza katkı sağlayan idman oyunculara da cok teşekkurler. İcimizdeki beklenti de Cin’deki oyuncuların buraya katılmaları. Onlar da geldiğinde tam kadro olmuş olacağız. Her zaman olduğu gibi hedeflerimize ulaşmak icin cok calışmamız gerekiyor. eurohoops