Basketbol Super Ligi ekiplerinden TOFAŞ’ın genel menajeri Tolga Ongoren ve başantrenoru Orhun Ene, sezon oncesi basına acıklamalarda bulundular. Ongoren, 7DAYS EuroCup’ta son 16’ya kalmak istediklerini belirterek, bu yonde transferler yaptıklarını soyledi: “Takımımız kuruldu. Tarık Phillip’in de dahi olmasıyla birlikte kadromuzu tamamladık. Antrenmanlarımız devam ediyor, 2 Eylul’de Antalya’ya gideceğiz ve buradaki 13 gunluk kampta 2 turnuva oynayacağız. Ardından 18-21 Eylul’de evimizde Uluslararası Cevat Soydaş Turnuvası’nı oynayacağız. 27 Eylul’de de Bursaspor macıyla lige başlayacağız.” Ongoren, TOFAŞ olarak genc oyunculara onem verdiklerini belirterek şu yorumlarda bulundu: “Turkiye’de ligi 3’uncu bitirmiş bir takım olarak ne kadar ileriye gidebileceğimiz soru işareti ama yeni yuzler cıkarma adına yeni hamlelerimiz olacak. Muhaymin Mustafa’nın daha fazla rol alacağını duşunuyorum. Berkan Durmaz ve Muhsin Yaşar yapacağı katkılar ile takımımızın ligde ve Avrupa’da alacağı yeri belirlemesinde rol oynayacak.” Avrupa kupalarındaki hedefleri hakkında ise şunları soyledi: “EuroCup bizim icin bu sene onem taşıyor. Son 2 sezonda evimizde yenildiğimiz maclarla son 16 şansını kaybetmiştik, bu yıl Avrupa’da son 16’ya kalmak istiyoruz. Bizi bu noktaya getirecek yerli ve yabancı oyuncularımızın olduğunu duşunuyorum. Samuel Mejia’nın yanına DJ White ve Matt Lojeski’yi kadromuza dahil ettik. Matt ozellikle son 7 yıldır Avrupa Ligi’nde mucadele etmiş ust seviye bir oyuncu. Bizim icin en onemli konu yeni yuzlerin A takıma entegre olması ve Turk basketbolunun geleceği icin yeni yerli oyuncuların yetişmesi.” Başantrenor Orhun Ene, yeni sezon hakkında şu yorumlarda bulundu: “Anadolu Efes ve Fenerbahce Beko da bu sene gecen seneki guclerinin uzerine koydu ve daha guclu olacaklar. Altta da 9 takım birbirine cok yakın. Play-off’a katılacak takımlar kadrolarını kurmuş durumda ve iddialı takımlar var. İki sene once hem ligde hem de kupada final oynadık. Gecen sene inişli cıkışlı olsa da ligi ucuncu bitirdik, yarı finale kaldık. Yeni sezon icin heyecanlıyız. Bu sene bizi cok daha zor bir sezon bekliyor. Kadromuza aldığımız oyunculardan ote genc oyuncularımız tecrube kazandı, bu sene avantajımız bu. Avrupa Kupası’nın buyuk takımlarından biri değiliz ama tecrubelendiğimizi duşunuyorum.” Ene, ligin yeni ekiplerinden ve şehrin diğer takımı Bursaspor Basketbol hakkında şunları soyledi: “Bursaspor rakibimiz ancak biz bu durumu cok daha farklı goruyoruz. İki tane aynı şehrin takımı, sadece macta rakip oluyorsunuz ama Bursa’yı temsil ediyoruz. Bursa basketbolunu yukarı cekme adına bu ligde hep birlikte kol kola bir mucadele gostereceğiz. Onların başarısı da bizi mutlu edecek, iki takımın alacağı başarılar, birbirlerini olumlu etkileyecek. Aramızda oynadığımız macların sonucuna bakmadan birlikteliğimizi, dostluğumuzu bozmayalım. İstanbul’da her sezon 6-7 takım Super Lig’de oynuyor. Bursa gibi kaliteli bir şehrin iki takımının bile az olduğunu duşunuyorum. İnşallah onlar icin de hayırlı bir sezon olur. Kalbimizin bir kısmı da onlarla beraber.” EUROHOOPS