Basketbol Super Ligi’nde bu yıl finali hedefleyen ve Avrupa’da da gruptan cıkma iddiasına ilişkin guclu bir kadro kuran TOFAŞ Basketbol Takımı’nda Belcika pasaportlu Amerikalı forvet Matt Lojeski, Demiroren Haber Ajansı’na (DHA) acıklamalarda bulundu. Bu sezon takıma katılan ve ilk kez Turkiye’de ter dokecek olan 34 yaşındaki keskin şutor, zorlu bir sezonun kendilerini beklediğini dile getirdi. TOFAŞ Spor Kulubu ile 1+1 olmak uzere 2 yıllık sozleşme yapan Lojeski, “Burada olduğum icin cok heyecanlıyım. Turkiye’deki ilk sezonum olacak. Cok iyi bir coach ekibimiz var. Kulubun organizasyonu ve şehir de oldukca iyi. İyi bir takım olduğumuzu duşunuyorum, Avrupa’da da iyi bir noktada gelmek istiyoruz. Bunun icin cok calışacağız” dedi. Kariyerinde pek cok onemli kulupte forma giyen ve son olarak uzun bir sure Yunanistan’da Olympiakos ve Panathinaikos icin oynayan Lojeski, Turkiye’deki atmosfere ise yabancı olmadığını kaydetti. Daha once Fenerbahce Beko ve Anadolu Efes’e karşı Euroleague’de bircok kez oynadığına işaret eden deneyimli oyuncu, “Fenerbahce Beko’nun cok iyi bir taraftarı var. İki ekibe karşı cok oynadım. İlk macımız da Bursa’da olacak, guzel bir atmosferde oynanacağını duşunuyorum. Umarım taraftarımız da bizi destekler ve maclarımızı bu atmosferlerde sezonun geri kalanında oynarız” diye konuştu. Turk basketboluna dair de acıklamalarda bulunan Matt Lojeski, “3-4 yıl oncesinden başlamak uzere Turk basketbolu guclendi. Euroleague’de Turk ekiplere karşı oynama fırsatı yakaladım, ne kadar zor olacağını biliyorum. O yuzden bu ligin icerisinde en ust seviyede olmaya calışacağız” ifadelerini kullandı. Belcika pasaportlu olarak Belcika Milli Takımı’nda da gorev yapan ABD’li oyuncu, gectiğimiz sezon Panathinaikos’ta cıktığı 25 EuroLeague macında 15.52 dakika sure almış ve 6.5 sayı-2.2 ribaund ve yuzde 35.6 uc sayı isabet oranı; Yunanistan liginde de 21 macta 8.7 sayı-2 ribaund-1.9 asist ve yuzde 48.3 uc sayı isabet oranı ortalamalarını tutturmuştu. eurohoops