Bu yaz Fenerbahce Beko ile sozleşme imzalayarak eski takımına geri donen Berkay Candan, kulup televizyonu Fenerbahce TV’ye acıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertli kulubun resmi sitesinden yapılan paylaşıma gore 26 yaşındaki oyuncunun acıklamalarından one cıkan satır başları şu şekilde: “- Fenerbahce altyapısından yetiştikten sonra kendimi geliştirmek icin farklı yerlere gitmeyi duşundum. Bunu yaptığım icin de cok mutluyum. Kendimi geliştirmeye calıştım. Hedefim Fenerbahce’ye gelmekti. Buraya geldiğim icin de cok mutluyum. Her basketbolcu en ust seviyede basketbol oynamak ister. Fenerbahce Beko gibi her sene Final Four’a oynayan ekiplerde yer almayı hedefler. Ben de gittiğim her takımda, oyunumun ustune koyarak en ust seviyeye yukselmeyi duşundum. Burada olduğum icin cok memnunum, umarım uzun sureler de burada kalırım. – Şu anda Turkiye’de ve Avrupa’da zirveye oynayan bir takım Fenerbahce Beko. Organizasyon ve basketbol anlamında şu anda cok ust seviyeye cıkmış bir takım. Umarım ben de bu duruma katkı sağlarım. – Fenerbahce Beko’dan teklif gelme surecinde ilk olarak Erdem Abi (Can) ile konuştum. Bana boyle bir durum olduğundan bahsetti, ben de seve seve geleceğimi soyledim. Bu şekilde gelişti. Aslında doğruyu soylemek gerekirse hic beklemiyordum. Bir anda oluverdi her şey. Boyle bir teklif geldiğinde zaten hicbir şey demeye gerek yoktu. – Zeljko Obradovic ile ilk bir araya gelişimiz gayet guzel ve samimiydi. Bana guvendiğini ve her zaman sahada agresif olmam gerektiğini soyledi. Ben de elimden geldiğince her zaman onun dediklerini yapıp takıma yardımcı olmaya calışacağımı belirttim. Elbette onunla ilk karşılaştığımda heyecanlandım. Ancak gunler gecmeye başladıkca ve birlikte idman yaptıkca daha fazla alıştım. – Ben basketbola kendi başıma, dışarıda oynayarak başladım. Ondan sonra Ulker Spor altyapısına gectim. O donemde Fenerbahce ile birleşme oldu ve 6-7 sene Fenerbahce Ulker altyapısında oynadım. Ardından profesyonel hayatıma devam ettim ve şimdi de buradayım. – Acıkcası daha once oynadığım takımlarda bu kadar yoğun bir tempo yoktu. İlk başlarda benim icin biraz yorucu olabilir ama dediğim gibi; bu ortama alışmak ve katkı sağlamak icin elimden geleni yapacağım. Sezon bitiminden sonra 1-2 hafta ara verdim ve ardından calışmalarıma hemen başladım. Boyle bir teklif alınca da benim icin ayrı bir motivasyon oldu acıkcası. İdmanlarıma daha tempolu ve istekli yaklaşmaya başladım. Benim icin cok onemliydi. – Burası benim altyapısında yetiştiğim yer. Ulker Spor ve Etkinlik Salonu’na geldiğimde ister istemez bir ozlem oluyordu. Bir gun buraya donmek acıkcası benim hayalimdi. Bunu başardığım icin de cok mutluyum. – Takımımıza bircok onemli isim katıldı. Bu isimlerin hepsi daha once kendilerini kanıtlamış isimler. Bu oyuncularla antrenman yapabilmek, kendi gelişimim acısından benim icin cok onemli. O yuzden tam kadro idman yapabilmek icin can atıyorum. Fenerbahce Beko hep ust sıralara ve hedeflere oynayan bir takım. Umarım bu sezon da Final Four yapar ve şampiyonluk yaşarız. Şu anda onumuzde yaklaşık bir ay sonra oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası macı var. Umarım ilk kupamızı da orada alırız. – Takımımızda ilk geldiğimde ortam cok iyiydi. Daha once de burada oynadığım icin coğu kişiyi tanıyordum. Beni cok sıcak karşıladılar. Zaten burada yaşanan her şey benim icin ders niteliğinde; idmanda veya dışarıda yaşanan her şeyden faydalanmaya calışıyorum. Yaz donemi de benim icin bireysel anlamda cok iyi gecti. Kuvvet ve basketbol antrenmanları yaptım. Haftanın altı gunu idman yaptım. – Basketbol dışında eşimle vakit geciriyorum. Gezeriz, sinemaya gideriz ve yemek yeriz. Eşim de boyle buyuk bir takımda oynayacak olmamdan dolayı cok mutlu. Benim iyi olmamı ve kendimi kanıtlamamı istiyor. O hep benim yanımda oldu, buradan da ona teşekkur ediyorum. Annemin ve babamın desteklerini de unutamam. Basketbola başladığım gunden bu yana bana destek oldular ve hala emekleri devam ediyor. Onlara da teşekkur ederim. – Acıkcası futbol maclarını cok fazla izleyemiyorum ama sonucları mutlaka takip ediyorum. Futbol takımımızın lige cok iyi başladığını biliyorum. Umarım boyle devam edip sezon sonunda da şampiyonluğa ulaşırlar. – Fenerbahce’nin cok bilincli bir taraftar grubu var. Bir an once kendi evimizde maca cıkıp galibiyetler almak icin sabırsızlanıyorum. Bizi her zaman desteklemelerini istiyorum. Biz de elimizden geleni yapıp, kazanmak icin mucadele edeceğiz.” eurohoops