Fenerbahce Beko’nun yeni isimlerinden başarılı oyun kurucusu Leo Westermann, Fenerbahce Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu. Fenerbahce Beko’nun kupalar kazanmak icin Avrupa’daki en iyi takım olduğunu soyleyen Westermann’ın acıklamalarından onemli notlar şu şekilde: Fenerbahce Beko size teklif yaptığında karar vermek cok zor değildir. Fenerbahce Beko’nun tarihini herkes biliyor. Her zaman şampiyonluklar icin oynayan, cok iyi bir koca ve takıma sahip bir ekip. Bana teklif geldiğinde ikinci kez duşunmeme gerek kalmadı. Hemen bu teklife olumlu yanıt verdim. Fenerbahce’den teklif aldığımda kız kardeşimin duğunundeydim, benim icin guzel bir hafta sonuydu. Ailem Fenerbahce’nin nasıl bir kulup olduğunu cok iyi biliyor. Kocu, takımın seviyesini… Burada her şeyin ust duzey olduğunu biliyorlardı. Benim kupalar kazanmak istediğimi biliyorlar ve bana gore Fenerbahce Beko şu anda kupalar kazanmak icin Avrupa’daki en iyi takım. Zalgiris’te oynadığım donemde normal sezonu sekizinci bitirmiştik ve birinci sıradaki takımla oynamak zorundaydık. O donemde sakatlık sorunları yaşasa da Fenerbahce Beko’nun gucunu biliyorduk. Favori olan biz değildik. Elimizden geleni yapmaya calıştık. Bence iyi bir mucadele oldu, butun taraftarlar icin guzel bir Play-off serisi yaşandı. Taraftarların yarattığı enerjiyi ve elektriği hissetmek her zaman guzeldir, o salonda rakip olsanız bile bu boyledir. Avrupa basketbolunu seven biri olarak ben, bu tip salonlarda oynamaktan cok keyif alıyorum. Hatta bazen bu kalabalık arkamda değil, karşımda olsa bile bundan keyif alıyorum. Ulker Spor ve Etkinlik Salonu benim icin hep boyle bir salon oldu. Zalgiris’te basketboldan cok buyuk bir bağlılık olarak bahsederler ve benim de orada hissettiğim bu olmuştu. Gecen sene altı maclık bir galibiyet serisi yakalayarak Play-off’a girdik. O donemde muthiş bir coşku olmuştu. Şehirde butun mekanlar bizim maclarımızda doluyordu, deplasmanda oynadığımız zamanlarda bile butun şehrin arkamızda olduğunu biliyorduk. Bu atmosferin bir parcası olmak cok guzeldi. Sarunas Jasikevicius ile iki kez calışma fırsatı buldum. Onda, Zeljko Obradovic’in DNA’sının aynısı var. Elbette farklılıkları var. Ama onun icin oynamaktan buyuk keyif alıyordum. Cocukluğumda onu parkede basketbol oynarken izlemekten buyuk keyif alıyordum. Ona karşı oynama fırsatı da buldum. Bir oyun kurucu olarak onun kocluğumu yapma şansını elde etmem harikaydı. Transfer donemimde Zeljko Obradovic ile telefonda konuştuk ve ayrıca Belgrad’ta bir araya geldik. Onunla buluştuğumuzda Fenerbahce Beko ile anlaşmıştım. Onunla bir araya gelmek cok keyifliydi. Daha once başka bir roportajda da şunu soylemiştim. Elbette Fenerbahce Beko gibi bir takımda oynamayı hep istersiniz. Benzer şeyleri soyleyeceğiniz sınırlı sayıda takım olabilir Avrupa’da. Ama benim gibi cocukluğundan beri basketbolu cok seven biri icin Zeljko Obradovic’in kocluğumu yapmasının hep bir hayal olduğunu soyleyebilirim. Joffrey Lauvergne ile 14-17 yaş arasında hep birlikte oynadık. Evet, onunla daha once Partizan’da oynamış olmak ve şu anda da Fenerbahce Beko’da bir araya gelmek benim icin cok guzel bir hikaye. Elbette o benim en iyi arkadaşım. Ona buraya geleceğimi soylediğimde cok mutlu oldu. Onun, kendisi icin cok zor bir sezondan cıktığını biliyorum. Benim buraya geleceğimi duyduğunda mutlu olduğunu biliyorum. İmza attıktan bir hafta sonra da bir araya geldik ve bunu kutladık. EuroLeague her gecen sezon daha da gucleniyor ve bu da taraftarlar icin cok iyi. Şampiyonluk icin mucadele edebilecek bircok takım var, bu da ligi daha heyecan verici kılıyor. EuroLeague’de normal sezonu ilk sırada bitiren takımlar son birkac sezonda mutlu sona ulaşamadı. Fenerbahce EuroLeague şampiyonu olduğunda sıralamada beşinciydi. Bu nedenle Final Four’a yaklaştıkca her zaman hazır ve elbette sağlıklı olmanız gerekiyor. Bunun da hic kolay olmadığını biliyorum cunku sezon cok uzun. Soylediğim gibi; bircok takım kupayı kazanabilecek seviyeye sahip. Kağıt uzerinde biz ve Barcelona şu an icin en iyi takımlar olarak gozukuyoruz ama kağıt uzerinde olanların bir onemi yok. Takım kimyasını oluşturmalı ve rakiplere gore farklı bir yapı kurabilmeliyiz. Son birkac sezonda, Final Four’da mutlu sona ulaşan takımın her zaman kağıt uzerinde en guclu gozuken ekip olmadığına şahit olduk. Bu nedenle bircok değişken ve dikkat edilmesi gereken nokta var. Ama kağıt uzerindeki durumdan bahsedecek olursam, bizi ve Barcelona’yı daha iyi takımlar olarak belirtebilirim. Ben kesinlikle Avrupa basketboluna daha yakın hissediyorum. Bu yıl NBA’den Avrupa’ya cok fazla sayıda iyi oyuncu gecişi oldu. Fenerbahce Beko ozelinde Guduric ve Melli oraya gittiler. Ama EuroLeague, gelen oyuncularla birlikte daha da rekabetci bir hal aldı. Bu sayede de NBA ile aradaki kalite farkı azalıyor. FIBA ile EuroLeague arasındaki anlaşmazlık bizler icin kolay değil. Ama EuroLeague’in yeni formatını seviyorum. Her hafta Avrupa’daki en iyi takımlara karşı oynuyorsunuz. Taraftarlar icin de bir hafta Barcelona, ardından da Real Madrid ya da Maccabi ile oynamak cok guzel. Bu, hem taraftarlar hem de bizler icin iyi. Ama aynı zamanda biliyoruz ki cok fazla sayıda maca cıkmamız gerekecek. EuroLeague takımları bir sezonda artık 80, hatta 90 civarında maca cıkıyor. Bu sayı elbette fazla ve performans olarak buna ayak uydurabilmek gerekiyor. Dunya Kupası hazırlıklarında Turkiye’yi, Fransa’yı mağlup ettikleri macta izleme şansı buldum. Kendi ulkem Fransa’dan bağımsız değerlendirecek olursam; bence Sırbistan, Yunanistan ve bircok eksiği olmasına rağmen ABD madalya icin guclu adaylar. Avustralya’nın da ABD karşılaşmasını izledim ve oynadıkları basketboldan etkilendim. Bence bu sezon her şeye acık bir turnuva olacak. Kazanma şansı olan bircok takım olduğunu duşunuyorum ve bu nedenle de heyecan verici bir turnuva olacak. İstanbul harika bir şehir ve şu ana kadar cok mutluyum. Daha once burada hic yaşamadım ama basketbol vesilesiyle bircok kez gelmiştim. Bu şehri seviyorum ve ailem de burada cok iyi hissediyor. Babam profesyonel bir basketbolcuydu. Onu izleyemedim, ben doğduğumda o emekli olmuştu. Ama kocluk yapıyordu ve ben de onu takip etmeye başladım. Yaşımı hatırlayamadığım donemlerden itibaren onun idmanlarını elimde basketbol topuyla takip ettim. Ailemin baba tarafında herkes basketbolla ilgileniyordu ve bu şekilde de benim hayatıma girdi. Kariyerimde yaşadığım sakatlıklardan ve ozellikle de CSKA donemimdeki sakatlıktan sonra farklı bir şekilde duşunmem gerekti. Oyuna farklı bir şekilde nasıl etki edebileceğimi duşunmeliydim. Evet, bazı şeylere daha fazla calıştım. Sağlıklı kalmayı ve başardım ve bu da bana yardımcı oldu. Şu anda da şut yuzdelerimi aynı seviyelerde tutabilmek icin cok calışıyorum. Burada olmaktan dolayı cok heyecanlıyım. Umarım taraftarlarımızı sezon boyunca salonumuzda gorebilirim. internethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Fenerbahce’nin Yeni Transferi Westermann FBTV’ye Onemli Acıklamalarda Bulundu