Fenerbahce Ulker Basketbo Baş Antrenoru Zeljko Obradovic, maca kotu başladıklarını ifade etti. Daruşşafaka Doğuş macı sonrası duzenlenen basın toplantısında konuşan Zeljko Obradovic, “Maca cok kotu başladık. Enerjimiz ve konsantrasyonumuz cok kotuydu. Bizim hayatımız her uc gunde bir mac oynamaktan ibaret ve bunu oyuncularıma anlatmaya calışıyorum. İlk ceyrekte 29 sayı yiyerek başladığımız zaman geri gelmek cok zor oluyor. Takımımızın ana oyuncuları iyi oynamadıkları zaman bizim icin sorun oluyor. Kenardan gelen yardım cok buyuk değil. Herkese her zaman hazır olmalarını soyluyorum. Ama benim anlamamın gercekten zor olduğu cok şey var. Surekli anlatıyoruz, surekli tekrarlıyoruz ama değişiklik olmuyor. Bir şeylerin olması icin değişim şart. Kendi sahanızda oynadığınız bir macta 95 sayı yemek kabul edilebilir değil.” diye konuştu. Oyuncularının sure almak istediklerini ancak aldıkları sureleri iyi kullanamadıklarını soyleyen Obradovic, “Ligin en iyi takımlarından biriyiz ancak uc sayı yuzdemiz ve serbest atışlarımız kotu. Burada bir problem var ve cozumu de cok calışmak. Bunu yapmıyoruz.” dedi. Değişiklik icin atılacak adımın sıkı calışmak olduğunu belirten Zejko Obradovic, “Destek olmaya gelen taraftarlar var, onların sesini de duyabiliyorum. Ve tabii rakibimiz bu maca bir hafta boyunca calışabildiler ancak bizim calışmak icin 2 gunumuz vardı. Ancak bu, butun Euroleague takımları icin gecerli. Savunma acısından cok buyuk hatalar yaptık.” şeklinde konuştu. basketdergisi