Fenerbahce Beko’nun Birleşik Amerika asıllı Turk yıldızı Bobby Dixon (Ali Muhammed), takımının medya gununde Eurohoops’a ozel acıklamalarda bulundu. Dixon’ın roportajı huzurlarınızda… – İlk olarak yazı nasıl gecirdin? Dinlenecek vakit bulabildin mi? – Evet, yaz guzeldi. Cok fazla dinlenecek, aile ve arkadaşlarımla gecirecek vakit vardı. Keyif aldım ve aynı zamanda sezona donuş icin salonda calışmalarımı da surdurdum. – Kitabınla ilgili taraftarlardan geri donuşler aldın mı? Cok sayıda kişinin kitabını aldığını gordum. – Evet evet. Taraftarlardan cok sayıda harika geri donuş aldım. Bircok kişi beni etiketleyip kitabı okuduğunu gosterdi. O yuzden gercekten guzeldi. – EuroLeague’de yeni bir sezona başlamak uzereyiz. Bu sezon cok daha zorlu bir lig bizi bekliyor. Ayrıca daha da uzun olacak. İki takım daha eklendi. EuroLeague’deki yeni sezon hakkında goruşlerin neler? – Elbette EuroLeague her sezon daha iyiye gidiyor, daha zorlaşıyor. Bence bu sezon bu doğrultuda kurulmuş iyi bir kadromuz var. Cok sayıda harika oyuncumuz var. Uzun bir yol olması icin hazırlıklı olacağız. – Kısa rotasyonuna iki isim daha eklendi. Bircok kişi Fenerbahce‘nin kısa rotasyonunu EuroLeague’in en iyileri arasında goruyor. Kısa rotasyonundaki yeni takım arkadaşların Nando De Colo ve Leo Westermann ile ilgili neler soylemek istersin? – İlk olarak De Colo harika bir oyuncu ve bir winner. EuroLeague’i CSKA Moskova formasıyla iki kez kazandı. Dunya Kupası’ndan da bronz madalya ile dondu. Buyuk bir deneyimi var. Hucumda harika işler yapabiliyor. Leo da uzun bir guard. Cok farklı şeyler yapabiliyor. Ayrıca Derrick (Williams) de var. Cok patlayıcı, atletik bir oyuncu. İyi bir NBA deneyimi var. Bu isimlerin bize cok yardımcı olmalarını bekliyoruz. – Dunya Kupası’ndan soz ettin. Turk Milli Takımı’nı izleme fırsatın oldu mu? – Macların tamamını izleyemedim ancak maclardan kesitler gordum. Dolayısıyla cok fazla izleyemedim. – Sence Turk Milli Takımı Olimpiyatlar’a gidebilir mi? – Elbette. Şans var. Eleme macları oynanacak. Her zaman şans var. – ABD Milli Takımı’nın kadrosunda EuroLeague oyuncuları olsa sence daha başarılı olur muydu? – ABD Milli Takımı’nda sadece NBA oyuncuları var. Hep boyleydi, hep boyle olacak. ABD, NBA’deki en iyi oyuncularla oynamalı. Bence doğrusu da bu. İyi takımlarını bile değil, en iyilerini getiriyorlar. Takımda bir All-Star vardı galiba, Kemba Walker. Ama en iyiler gelmiş olsa duşunemiyorum. – EuroLeague’de yaz en yoğun yaz donemlerinden biri oldu. Herkes takımlarını değiştirdi. Bu cılgın yaz hakkında neler soylemek istersin? – Elbette takımlar her yıl daha iyiye gitmeye calışıyor. Bunu beklemeniz lazım. Oyuncular da kendileri icin daha iyi durumlar bulmaya calışıyor, koclar da. Bu hareketliliği beklemeniz lazım. Bu iş boyle oluyor. – Gectiğimiz yıllarda EuroLeague’den NBA’e cok sayıda oyuncu gitmişti ancak bu yaz NBA’den EuroLeague’e cok sayıda oyuncu geldi. Nikola Mirotic gibi buyuk isimler de var. Sence bunun arkasındaki sebep nedir? – NBA’de oynarken Avrupa’ya gelen oyuncular genelde NBA’de cok fazla sure almıyorlardı. Gelip oynamak, onemli olmak, sorumluluk almak istediler. NBA’de olmak tabii ki iyi ama oynamıyorsanız “Neden buradayım” diyebilirsiniz. Buraya gelen bircok kişi buradaki fırsatı goruyor. – Fenerbahce ile hazırlıklarınız nasıl gidiyor? Dunya Kupası nedeniyle bazı oyuncular takıma gec katıldı. Bu konuda neler soylemek istersin? – Hazırlıklar epey iyi gidiyor. Dediğin gibi cok eksiğimiz vardı ve takım olarak daha yeni bir araya geliyoruz. Yeni isimler takımı tanımaya başlıyor. Herkes hucumu ve kocun istediklerini anlamaya başlıyor ve bence iyi olacağız. – Gecen yıl normal sezon sizin icin harika gidiyordu ancak olabilecek en kotu zamanlardan birinde cok sayıda sakatlık sorunu ortaya cıktı. Sezonun kritik donemlerinde cok sayıda oyuncu sakatlık nedeniyle oynayamadı. Sence bu sakatlıklar, Fenerbahce’nin iki şampiyonluğa da ulaşamamasında kilit faktor oldu mu? – Elbette. Bu onemli macları oynuyorsanız takımın gittiği yere kadar sağlıklı olmak istiyorsunuz. Bircok kilit oyuncumuz yoktu. Jan sakattı, Gigi sakattı, Joffrey sakattı. O yuzden de ne Final Four’da ne de Turkiye Ligi finallerinde tam gucumuzle oynayabidik. Yine de savaştık ama yetmedi. Sakatlıklar basketbolun bir parcası ve buna adapte olmalıyız. – Bu yıl ayrıca daha buyuk bir rotasyonunuz var gibi. Sence bunun size yardımı olacak mı? – Evet, elbette. Cunku cok macımız var. Koc da kadroyu bizim dinlenebilmemiz, rotasyonun derin olması ve oyuncuların aşırı sure almaması icin kurdu. – Peki Turkiye Ligi… Turkiye Ligi hakkında ne duşunuyorsun? Onceki yıllara gore ligimiz guc kaybetmiş gibi gozukuyor. Sence Turkiye Ligi’nde Fenerbahce’nin durumu ne şu an bakınca? – Elbette takımların mali durumları nedeniyle lig biraz zayıflaştı. Bircok takım da mali durumlar nedeniyle battı ancak takımlar her zaman olduğu gibi cıkıp savaşacaklar. Goreceğiz. – Sence EuroLeague’de gelecek sezon gelmiş gecmiş en cekişmeli sezon olacak mı? – Cok sayıda harika takım var. Goreceğiz, oynayıp goreceğiz. Şimdiden en cekişmeli sezon olacak diyemezsiniz. Oynayıp oyle goreceğiz. Geleceği tahmin edemeyiz. 18 takım var, 34 mac. Kadrolara bakınca cok playoff takımı var ama birlikte oynamak lazım. EUROHOOPS