"En buyuk hedefim WNBA'de şampiyonluk yaşamak".
Basketbol0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- "En buyuk hedefim WNBA'de şampiyonluk yaşamak".
-
06-10-2019, 05:58:14Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Super Ligi takımlarından OGM Ormanspor'da forma giyen Brittney Sykes, "En buyuk hedefim Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) şampiyonluk yaşamak." dedi. Sykes, kariyeri, Turk basketbolu, ABD Kadın Milli Takımı kadrosuna secilmesi ve kariyer planlarıyla ilgili acıklamalarda bulundu. İsrail'de kısa sure forma giydikten sonra Turkiye'ye transfer olan ve başarılı performansıyla ABD Kadın Milli Takımı'na secilme başarısı gosteren Sykes, hayatının en mutlu gunlerini gecirdiğini soyledi. Bazı şeylerin zaman istediğini ve sabırla inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Sykes, "Yedek kulubesinde oturarak değil, takımda sorumluluk ustlendiğim bir şekilde şampiyonluk yaşamak en guzeli olacaktır. Bunun yanı sıra ben de Cappie Pondexter, Diana Taurasi gibi olmayı, en iyilerden biri olarak anılmayı cok istiyorum." diye konuştu. ABD MİLLİ TAKIM KAMPINA KATILMAK İNANILMAZ BİR DUYGU" Brittney Sykes, A takım seviyesinde ilk kez milli takım kadrosuna katıldığı icin duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Her oyuncunun hayali, kendi ulkesini temsil etmektir. Bunu dunyanın en iyileriyle yapmak ayrı bir gurur." dedi. Kampa katıldığında cok heyecanlı olduğunu, takım arkadaşları ve teknik kadronun bu anlamda kendisine yardım ettiğinin altını cizen Sykes, "Orada bulunmak, inanılmaz derecede guzel bir duygu. Dunyanın en ust seviyesindeki oyuncularla bir arada bulundum, onlarla birlikte oynadım. Bu hissi tarif etmek gercekten cok zor. Hayatımda belki de en mutlu olduğum surec." ifadelerini kullandı. Uzun yıllar ABD Milli Takımı forması giyen oyuncuların kendisine katacağı cok şey olduğuna inandığını belirten Sykes, "Oraya en iyimi yapmaya gittim ve bunu başardığımı duşunuyorum. Orneğin milli takım kampında kucuk şeylerin onemini daha iyi anladım. Birisi bunları bana oğretmedi, gozlemleyerek anladım. Teknik ekip, bir şeyleri başarmaya calışırken bile bunu sakin duşunerek yapmam gerektiğini hissettirdi. Bu tecrubenin, zamanla bana katacağı cok şey olacak. Kendi adıma cok eğitici bir kamp gecirdim." şeklinde konuştu. ?"TURKİYE'DEKİ BASKETBOL ORTAMI COK GUZEL" ABD'li basketbolcu, WNBA'den onemli isimlerin daha once Turkiye'de forma giydiğini hatırlatarak, "Burada oynamayı gercekten cok istiyordum. Buradaki basketbol ortamı cok guzel. Ozellikle taraftarları cok beğendiğimi soyleyebilirim. Bu şansı bulduğum icin cok heyecanlı ve mutluyum." ifadelerini kullandı. Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Super Ligi'nin kalitesini ust seviyede gorduğune dikkati ceken Sykes, şoyle devam etti: "Turk oyuncular gercekten cok iyiler. Turkiye'de iyi ve akıllı basketbol oynanıyor. Belki atletizm olarak bizden zayıflar ama bunu zekalarıyla kapatıyorlar. Bu da işi daha keyifli hale getiriyor. Ligde guclu takımlar var ve maclar cok mucadeleci geciyor. Bu da beni daha iyi olmaya zorladı. En iyisini yapmaya calıştığım ve bunu yapabileceğime inandığım icin performansım da yukseldi. Gelişime acık bir sporcuyum. Turk ligi de benim gelişimimde onemli bir yer tutuyor." ?"ORMANSPOR, BENİM İCİN COK OZEL" ABD'li basketbolcu, formasını giydiği OGM Ormanspor'un kariyeri ve kendisi icin buyuk onem taşıdığını ifade ederek, kulupteki herkesi cok sevdiğini belirtti. Sahada yer alan herkesin butunun bir parcası gibi davranmayı başardığına dikkati ceken Sykes, şunları kaydetti: "Takım arkadaşlarımın yaptığı cok iyi işler, teknik kadronun da benden istekleri var. Sahada bir şey başarabiliyorsam bunu arkadaşlarım ve antrenorlerimle birlikte yapıyorum. Takım arkadaşlarımın bana verdiği katkı ve teknik kadronun uzerimdeki kredisi beni bu noktaya getirdi. Kariyerimde adım adım ilerliyorum. Seceneklerime bakıyorum, ailemle ve menajerimle goruştukten sonra bir karar vermeye calışıyorum. Burada kalıp kalmayacağımla ilgili kararı vermek icin henuz cok erken. Kariyerimin en ust noktası şu ana kadar burası olduğu icin onceliğim OGM Ormanspor olacak." Kaynak Ajansspor __________________